Wie maakt hoogste bommetje?

Aanstaande zaterdag zullen de spetters in de rondte vliegen in zwembad De Waterlelie. Want dan wordt het Aalsmeers en Nederlands kampioenschap Bommetje georganiseerd op initiatief van Sportfondsen Nederland. Wie zorgt voor de hoogste spetters?

Om 16.30 uur vindt het Aalsmeers kampioenschap plaats, waarvoor nog ingeschreven kan worden. De beste springers gaan door naar het Nederlands kampioenschap, dat aansluitend plaatsvindt.

Stichting Meer Armslag
Er wordt gesprongen vanaf de 3-meterstellage in het buitenbad. In vier categorieën zal er gestreden worden: tot 9 jaar, 10-12 jaar, 13-15 jaar en 16+.

Deelname kost € 2,50 per persoon en de opbrengst gaat naar Stichting Meer Armslag. Deze stichting biedt financiële hulp aan (top)sporters met een lichamelijke beperking. Aanmelden kan bij de receptie van het zwembad.

Zwembad De Waterlelie bestaat dit jaar 40 jaar en er worden vele feestelijke activiteiten georganiseerd. In het kader hiervan komt ook het Nederlands Kampioenschap Bommetje naar Aalsmeer. Overal in het land werden voorrondes gehouden en alleen de beste springers mogen hun bommetje nog een keer laten zien.

Nederlandse titel
De officiele opening van het NK Bommetje is om 17.15 uur, waarna er fanatiek gesprongen gaat worden. Een uurtje later weten we wie zich de beste bommetjesmaker van Nederland mag gaan noemen.

Tijdens de grote finale zullen verschillende media aanwezig zijn. Zo ook het Belgische tv-programma Beat the Bompaz. In dit programma nemen fitte 55-plussers het op tegen bekende Vlamingen. Deelnemers aan dit programma zullen in Aalsmeer hun beste bommetje laten zien.

Publiek welkom
In dit filmpje demonstreert Nederlands kampioen van vorig jaar Richard de Groot hoe je het beste een bommetje kan maken.

Ook benieuwd wie er met de titel Nederlands kampioen Bommetje 2014 naar huis gaat? Kom dan kijken in zwembad De Waterlelie. De entree is gratis, maar een bijdrage voor Stichting Meer Armslag is welkom.

Foto: deze zomer werd er druk geoefend voor de wedstrijd. (foto ESA)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel