Welkome winst voor Aalsmeer

Opnieuw stond trainer Martin Steenvoorden van WV-HEDW met lege handen aan de Dreef. De afgelopen twee jaar wist Wilhelmina Vooruit Hortus Eendracht Doet Winnen, haar naam geen eer aan te doen tegen Aalsmeer. In de heenwedstrijd boog Aalsmeer een 2-0 ruststand om in een 2-3 overwinning. Zaterdagmiddag was Aalsmeer baas in eigen huis. Het gaf weinig kansen weg en ging effectief om met de eigen mogelijkheden. Op de 2-0 overwinning viel dan ook niets af te dingen.

Het 120-koppige publiek zag een gelijk opgaande strijd in de eerste helft met de kansjes over en weer. De eerste doelpoging was voor de bezoekers. De bal rolde rakelings voor het Aalsmeerse doel langs. Even later zag Aalsmeer-aanvoerder Peter Neuvel zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd worden. Achterin groeide Aalsmeer in de wedstrijd en voorin had Salih Yildiz een heerlijke middag. De rechtsback werd dolgedraaid en Indy van Koert zorgde ervoor dat het centrale duo achterin aanvallend niets kon betekenen. Door de harde wind maakten de ballen soms de raarste capriolen, maar het bleef een leuke wedstrijd om te zien.

De wind speelde ook een rol bij de eerste treffer. Een door Salih Yildiz genomen vrije trap zeilde in de 56e minuut stuiterend het doelgebied binnen. Peter Neuvel probeerde de bal koppend te verlengen, maar ging onder de bal door. Keeper Ramon Freriks was dermate van zijn stuk gebracht dat de bal traagjes over hem heen het lege doel in hobbelde. Het vreemde doelpunt werd met luid gejuich begroet.

Averechts
WV-HEDW werd zenuwachtig en bracht meer aanvallende spelers in. Dit werkte averechts. Gerommel van WV-HEDW in de 83e minuut bracht Aalsmeer het succes deze middag. Indy van Koert veroverde de bal en bracht met een slimme pass de aanstormende Wesley van Schaik in stelling die met een harde schuiver de beslissing aantekende. De winst betekende voor Aalsmeer de derde overwinning in deze competitie. Met tien punten staat Aalsmeer nog steeds laatste, maar het is wel iets ingelopen op RCL, dat vijf punten meer heeft.

Komende zaterdag wordt het eerder uitgestelde duel tegen Nootdorp ingehaald. Zaterdag 1 maart speelt Aalsmeer weer om 14.30 uur aan de Dreef tegen BVCB.

Bron: Jack van Muijden

Foto: Aalsmeers' eerste treffer in beeld. Peter Neuvel duikt onder de bal door die door Salih Yildiz (links zichtbaar) werd voor gegeven. De keeper kan er niet meer bij. Bekijk meer foto’s in de galerie hieronder. (foto's Arjen Vos)