Welkom punt voor RKDES

RKDES weet weer hoe een doelpunt bejubeld moet worden. Het was immers al drie wedstrijden geleden dat er voor de laatste maal gescoord werd. De slechte reeks van drie nederlagen op rij met 12 doelpunten tegen en slechts 1 voor, werd zondag onderbroken met een 1-1 gelijkspel tegen DSOV uit Vijfhuizen.

De ruim 100 toeschouwers hoefden niet eens lang te wachten om hun armen euforisch de lucht in te steken. Al na drie minuten stuiterde de bal tegen het net van doelman Jan Ziere, die overigens nauwelijks van zijn teammaten te onderscheiden was. De scheidsrechter vond zijn paarse shirt kennelijk niet teveel op het donkerblauw van de veldspelers lijken. Aan de handschoenen was het ook wel duidelijk wie de bal in de handen mocht nemen, maar een meer onderscheidende kleur was welkom geweest. De eerste keer dat Ziere de bal in handen kreeg was het moment dat hij hem uit het net mocht vissen. Verantwoordelijk voor de treffer was Roy Endhoven die de bal vanaf rechts op aangeven van Justin de Haan hard en laag in de verre hoek schoot.
 
Leeg kruitvat
Lang stond de voorsprong niet op het scorebord. Binnen tien minuten vloog de gelijkmaker achter keeper Rene Jonker. Een vrije trap landde precies op het hoofd van Abderrahman Ben Salah. Twee treffers in de beginfase, het leek een middag te gaan worden met veel goals. Die verwachting werd ook gewekt door de harde wind die in lengterichting over het veld stond. Maar niets was minder waar. Het kruitvat was aan twee kanten leeg. Ondanks vele mogelijkheden die beide teams kregen en het op en neer golvende spel, bleven de treffers uit en moesten RKDES en DSOV met de puntendeling genoegen nemen.
 
Behalve het ene puntje zat de winst van RKDES ook in het feit dat DSS, concurrent om de degradatiepoule te ontlopen, verloor. Veilig zijn de Kudelstaarters nog niet. Zondag 23 maart speelt RKDES uit tegen het drie plaatsen hoger geklasseerde AGB.
 
Opstelling RKDES:
René Jonker, Sven Boelsma, Mark Schut, Paul Verburg, Tarik Bougzir, Roy Endhoven, Justin de Haan, Maarten v.Putten (81e min. Adil Zohri), Edwin v.Maris, Lennart Kok, Richard de Vries.
 
(Bron: Ad Verburg)
Foto's Arjen Vos (AV) Zie ook galerie hieronder
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel