Weet FCA zaterdag nog wat verliezen is?

Vreugde na een treffer in de vorige thuiswedstrijd tegen Docos (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: Matthijs Bos. Het was weer een enerverend weekend vol met interessante voetbalwedstrijden. Zo ook de wedstrijd van FC Aalsmeer Zaterdag tegen DoCos. Aalsmeer doet vol mee voor het kampioenschap en kan zich daarom geen nederlaag permitteren. DoCos, dat vorige week Alphia op 1-1 hield, schoot deze zaterdag uit de startblokken maar moest na een snelle 0-2 voorsprong toch de meerdere erkennen in Aalsmeer.

Opstootje vanwege de rode kaart

Het  sterke begin van de bezoekers was een wake up call voor Aalsmeer dat in de 38e minuut de aansluitingstreffer kon maken dankzij Axel Wendt. Kort na rust kantelde de wedstrijd. DoCos kreeg een rode kaart na een harde tackle op Aalsmeer-spits Luke Vahle. Hierdoor kon Aalsmeer zich terug knokken. De 2-2 werd gemaakt door Giliano Eijken. Later in de tweede helft scoorden dezelfde spelers in dezelfde volgorde de 3-2 en de 4-2. Aalsmeer wist met deze winstpartij voorsprong te houden op de concurrentie die op Alphia na allemaal wonnen. De lijstaanvoerder die op 10 december voor het laatst een wedstrijd verloor, staat zes punten los. Met nog zeven wedstrijden te gaan is het kampioenschap in zicht.

Axel Wendt kreeg als Man of the Match de bloemen overhandigd van FCA hostess Savita Adhin (Foto Ton van Eenennaam)

RKDES wisselvallig
Het weekend van RKDES was een stuk slechter. Ditmaal was het Blauw-Zwart dat de drie punten in eigen huis kon houden. De Kudelstaarters verloren met 3-1 van de titelkandidaat en maken een wisselvallig seizoen door. Volgende week kan RKDES zich herpakken als FC Oegstgeest op bezoek komt. De nummer acht, een ‘kraker’ in de middenmoot van 3A.

FCA Zondag ziet concurrentie uitlopen
Aalsmeer Zondag nam het op tegen APWC uit Amersfoort. Een wedstrijd die gewonnen moest worden, wilde Aalsmeer aanhaken bij nummer 2 Roda ’46 en nummer 3 Ouderkerk. Onbedreigde lijstaanvoerder is FC Abcoude dat tot nu toe elke wedstrijd wist te winnen en al 21 punten voorsprong heeft op nummer 4 Aalsmeer. De zondagploeg van trainer Bas Groenveld kwam in Amersfoort niet verder dan 3-3. En zag ook concurrent Ouderkerk van zich weglopen. Komende zondag speelt FC Aalsmeer om 14:00 uur op eigen terrein tegen Voorschoten ‘97.

(Bron: Voetbal In Aalsmeer, foto’s Jaap Maars)