Weer voetballen in Proosdij-Noord

Afgelopen zaterdag werd het nieuwe voetbalveldje in de wijk Proosdij-Noord officieel feestelijk in gebruik genomen met een toernooitje. Sportservice Haarlemmermeer was aanwezig met spelletjes en een snelheidsmeting.

De jonge wijk is gebouwd op ‘voetbalgrond’, want dit was voorheen RDKES-terrein. Dus extra leuk voor de buurtbewoners dat er iedere avond weer balletjes getrapt kunnen worden en dat er nu een echt voetbaltoernooi is gehouden.

Wijk in actie
Vorig jaar kregen de buurtbewoners van de gemeente de mogelijkheid om mee te denken over een tijdelijke bestemming van de nog onbebouwde grond in hun wijk. Omdat er veel kinderen in de wijk wonen werd er gekozen voor een trapveldje dat met hulp van Grontmij en de gemeente werd aangelegd.

De buurtbewoners hebben zelf gezorgd voor doeltjes en een hekwerk langs de slootkant. Er moesten heel wat ballen uit de sloot gehaald worden en de buurt kwam zelf in actie en bracht geld bijeen,

Eer en medailles
Zaterdag werd het eerste Proosdij-Noord voetbaltoernooi georganiseerd met tien teams, bestaande uit kinderen en ouders, die vochten om de eer. Er waren ook medailles en uiteindelijk ging team Speedy Gonzaless uit de Rechtsbuitenstraat er met de winst vandoor.

De jongere kinderen konden worden geschminkt en na afloop werd er nog lang nagepraat onder het genot van een borreltje. De wijk is er trots op dat ze dit met elkaar hebben geregeld. 

Foto's: Er kan weer gevoetbald worden in de wijk Proosdij-Noord. Het team Speedy Gonzales uit de Rechtsbuitenstraat werd kampioen bij het buurttoernooi (foto's Belinda Buskermolen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel