Watertorentoernooi flink gegroeid

Tennis is zomersport bij uitstek. Liefhebbers van het spelletje gaan in deze tijd van het ene naar het andere toernooi. Voor de gezelligheid, voor de ontspanning en voor de prestaties want menig speler wil graag zijn of haar ranking wat verbeteren. Deze week staat het BDO Watertorentoernooi op de agenda. Een toernooi voor (dubbel)spelers in de categorie 6, 7 en 8. Het evenement wordt voor de tiende keer georganiseerd.

De eerste dagen hadden de tennissers er op de kunstgrasbanen aan de Beethovenlaan een geduchte tegenstander bij. Storm en regen zorgden voor extra hinder. Slechts bij onweer zou de organisatie de wedstrijden naar binnen verplaatsen. Zover kwam het gelukkig niet. Nu de storm is gaan liggen en het restant van deze week iets stabieler weer lijkt te worden, is het ook op de baan iets aangenamer.
 
Aanpassing park
Voorzitter van de organiserende vereniging Tennis2Tennis, Willem van Wassenberg, zegt blij te zijn met het verloop, het aantal deelnemers en het programma. “We hebben het toernooi een paar weken later gepland dan voorheen en dat blijkt een goede zet. Met ruim 130 koppels die meedoen hebben we bijna een kwart meer deelnemers dan voorgaande jaren. We zitten nu wel zo’n beetje op het maximum aantal wat mogelijk is op de drie buitenbanen die we hier hebben,” aldus de voorzitter die uitkijkt naar een aanpassing aan de rand van het tennispark. “We willen heel graag de bossages aan de zijkant naast de baan kwijt zodat we daar het terras kunnen doortrekken en er beter zicht op de baan is. De parkeerplaatsen daarachter worden dan dwars gezet. Wanneer dat gaat gebeuren, weten we nog niet. Veel hangt af van de voortgang van het voetbalcomplex.”
 
Demo met Dennis van Scheppingen
Het toernooi wordt deze week extra aangekleed met allerlei lekkere hapjes, een barbecue en op zaterdag een demonstratiewedstrijd met Dennis van Scheppingen en David van Pel. De oud-profspeler en zijn pupil zullen tevens een tennisclinic geven aan een aantal gelukkige toernooideelnemers die daarvoor uitgeloot zijn. De demopartij,  door iedereen vrij te bekijken, is van half vijf tot vijf uur, de clinic vindt aansluitend plaats. Op zondag worden de finales gespeeld.
 
Foto: Het leek maandag wel ‘Ladies Night’, met tal van damesdubbelpartijen. Zie ook de galerie.
Foto’s Arjen Vos (AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin