Waterpolo Oosterbad: klappertandend het water in en uit

De finalewedstrijden werden voor het gemak maar over geslagen. Met een watertemperatuur van 14 graden en een straffe wind waren de omstandigheden voor een gezellig waterpolotoernooi in het Oosterbad zaterdagmiddag verre van ideaal. De winnaar werd bepaald door het team dat binnen een minuut zoveel mogelijk mensen een handstand kon laten maken. ‘De Badeendjes’ lukte dat het beste en won daarmee de Lucassentrofee.
 
Het jaarlijkse waterplo evenement is er vooral voor de gezelligheid. En ondanks het herfstachtige decor was de sfeer uitmuntend. Tussen de wedstrijden door waren er ook nog andere uitdagende onderdelen waarmee de teams punten konden scoren. Zo was er kunstzwemmen, penaltyschieten en schoonspringen van de drie meterplank. Leuk voor de deelnemers maar zeker ook voor het publiek.
 
Zere been
Na de poulewedstrijden besloot de toernooiorganisatie dat het te koud was om verder te waterpoloën. Dat was een beetje tegen het zere been van De Badeendjes met in hun gelederen onder meer de tieners Bram Wesseling, Myrthe van Vierzen, en de zusjes Evelien en Marleen Verwaal.Dit team had nog graag een frisse duik genomen om een finale tegen Kunst te spelen. De leiding besliste anders.
 
Hoge hoed
Geheel in de geest van het evenement werd ad hoc het finaleonderdeel met de handstand uit de hoge hoed getoverd. En daarin bleken de jonkies verrassend acrobatisch te zijn. Voor hun derhalve de gouden medaille en de grote trofee. Vierde werd Gasa, Oceanus derde en Kunst eindigde op de tweede plaats.
 
Foto boven: Bram Wesseling van De Badeendjes krijgt de Lucassentrofee overhandigd door toernooi-organisator Loeki Brommer.
Foto onder: Remon de Hollander vertoont zijn kunsten van de drie meterplank.
Foto’s Arjen Vos (AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel