Wat is er aan de hand met Green Park Aalsmeer?

Het is een vreemde aanblik, Green Park Aalsmeer op de een-na-laatste positie in de rangschikking van de BENE-League. De Aalsmeerse handballers, de laatste twee seizoenen zo uitstekend op dreef met het bereiken van de final-four en die twee keer via de play-offs de landstitel veroverden, hebben uit de eerste zes duels slechts twee punten verzameld. Wat is er aan de hand met de formatie van de gelouterde trainer Bert Bouwer? “Dit is een heel ander team, meedoen voor de titel is niet reëel.”

Handbal Houten thuis, de eerste competitiewedstrijd zou voor de Green Park voor de eigen aanhang een mooie opwarmer moeten worden voor de rest van het seizoen. Het liep iets anders af. Eind augustus aan het eind van een warme zaterdagavond veel verblufte gezichten in sporthal De Bloemhof. Zojuist had de promovendus voor een grote stunt gezorgd door de landskampioen met 28-24 te verslaan. “Dit is niet normaal, ik kan het niet geloven,” stamelde opbouwer Stijn Hoefnagels van de winnaar voor de camera van RTV Utrecht.

Voor Handbal Houten een geweldige competitiestart, voor de Aalsmeerders een forse tik. “We dachten er tegen Houten te gemakkelijk over, vooral in de eerste helft toen de achterstand heel snel opliep. Dat konden we na rust niet meer goedmaken. Het was een klap voor ons en een harde les,” zegt aanvoerder Samir Benghanem (op de foto tegen Bevo). “We zijn op onze plaat gegaan, een grote misser,” vult doelman Marco Verbeij aan. 

Aan elkaar wennen
Het debacle tegen Handbal Houten dreunde nog lang na. In de weken daarna verloor Green Park vier van de vijf duels. Nederlagen tegen Visé, OCI-LIONS, BEVO en afgelopen dinsdag was in België ook Achilles Bocholt te sterk. Alleen tegen Volendam werd winst behaald. Resultaat is dat het team van trainer Bert Bouwer nu een vierde deel van competitie gespeeld is in de onderste regionen van de BENE-League bivakkeert.

Benghanem: “Ik had rekening gehouden met een moeilijke start, maar niet aan dit scenario met zo weinig punten. Er is een aantal goede spelers gestopt en er zijn veel nieuwe spelers in de selectie. Het kost moeite en tijd om goed ingespeeld te raken. In voorgaande jaren konden we elkaar blindelings vinden, dat automatisme ontbreekt nog. Al vind ik het de laatste duels wel beter gaan. Er zit elk geval voldoende kwaliteit in de groep.”

Nieuwkomers
Green Park nam in de zomer na het behalen van de elfde landstitel afscheid van een aantal gewaardeerde en ervaren krachten. Onder meer Remco van Dam, Robin Boomhouwer en Quinten Ouderland stopten, Erik Blaauw ging op zoek naar meer speelminuten bij Volendam. Daar stond de komst van zes jonge spelers tegenover. Pepijn Michielsen (Hellas), Bart Mik (Hurry-Up), Max de Maat, Donny Vink (Hellas), Niels de Jong (Quintus) en Niels de Knegt (Hurry-Up) stapten over naar Green Park.

“Het is wennen met de nieuwe jongens, de verschillende systemen moeten erin worden geslepen,” merkt Verbeij (op de foto hiernaast in betere tijden samen met coach Bert Bouwer) op, “iedereen moet zijn draai nog vinden. Dat duurt allemaal iets langer dan we hadden voorzien. Daarnaast hebben we nog niet de goede vorm, zo eerlijk moet je ook zijn. We werken er hard aan om het tij te keren. Aan meedoen om de titel denk ik niet, dat is ook niet reëel. Dit is een heel ander team.”

Punten pakken
Op 12 oktober speelt Green Park de volgende wedstrijd, thuis tegen Hasselt. Wordt dat de ommekeer? Aanvoerder Benghanem: “We zien en voelen dat we stappen maken, daarom heb ik er vertrouwen in dat het goed komt. Nu twee keer een thuiswedstrijd, vier punten halen en proberen het linkerrijtje te bereiken. We zullen na de zeperd tegen Houten elk geval geen enkele ploeg meer onderschatten.” En Verbeij: “We hebben een aantal topploegen gehad, komende weken spelen we tegen clubs waar we punten tegen moeten pakken.”

Tekst Klaas Leegwater, foto's archief AV

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin