VZOD’s sfeermaker kijkt terug op mooie tijd

Eric Spaargaren en Tessa Kunst namen zaterdag afscheid van het korfbal

Door: Arjen Vos. De winst op kampioen Viking was afgelopen zaterdag voor de korfballers van VZOD/FIQAS niet genoeg voor promotie naar de Eerste Klasse. Helaas voor de Kudelstaarters pakte de concurrentie ook de volle winst waarmee het team als vijfde eindigde in de competitie, één plek te laag. De slotwedstrijd betekende tevens het einde van de actieve loopbaan van Eric Spaargaren, die negentien jaar in het vlaggenschip van VZOD actief was. Ook Tessa Kunst nam afscheid.

In de eerste helft liet VZOD attractief korfbal zien en wist het door doelpunten van Joëlle Heil, Vincent Algra, Eric Spaargaren, Ruben Maat, Thomas van der Zwaard en Josine Verburg uit te lopen naar een 13-9 voorsprong bij rust.

Publiekswissel
Door de warmte daalde de energie bij beide teams en stokte de doelpuntenproductie, met name bij de thuisclub. Viking kwam zelfs terug tot 14-13 waarna het nog een spannend slot werd. Toen met één minuut op de klok de voorsprong veilig genoeg leek, waren er de publiekswissels voor Eric Spaargaren en Tessa Kunst. Waar laatstgenoemde laat weten waarschijnlijk een time-out van het korfbal te nemen, hangt Spaargaren definitief het blauwzwarte tenue aan de wilgen.

Eric Spaargaren speelt over naar Josine Verburg

‘Het is goed zo’
Naast een bos bloemen kregen beide stoppende sporters na de wedstrijd een emmer water over zich uitgestort wat een welkome verfrissing was op deze warme middag. De 34-jarige Spaargaren kijkt tevreden terug op zijn carrière: ” Ik heb 29 jaar gekorfbald, het is goed zo. We hebben dit jaar een goed seizoen gedraaid met een heel leuk team,” zegt de Kudelstaarter, in het dagelijks leven directeur van de Antoniusschool en ook bekend als presentator bij Radio Aalsmeer. Gevraagd naar hoogtepunten hoeft hij niet lang na te denken. “Dat was de tijd met trainer Frits Visser toen we promoveerden naar de Tweede Klasse en echt heel mooi korfbal speelden. Wat ik het meeste ga missen is de gezelligheid en de mensen die hier korfballen. Maar dat ik elke week ‘per se’ twee keer moet trainen, ga ik zeker niet missen,” aldus het clubicoon die de vrije tijd straks in gaat vullen met tennissen, “en natuurlijk kom ik nog wel kijken bij het korfbal.”

Volgens teamgenoot Josine Verburg moet het team volgend seizoen verder zonder sfeermaker. “Eric is echt een clubman, doet heel veel vrijwilligerswerk. Binnen de selectie zorgt hij altijd voor de sfeer en is er voor iedereen. Binnen de lijnen heel fanatiek maar wel met een glimlach op zijn gezicht.”

(Foto’s Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van Hoekwater)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin