VZOD wint wedstrijd maar verliest Donja Passies

Een bijzondere middag voor VZOD. Afgelopen zaterdag werd eindelijk weer eens gewonnen. Maar het team 'verloor' ook een speler. Donja Passies nam afscheid van het eerste. Rugklachten dwingen haar het rustiger aan te doen. 

Het duel in de staart van de competitie leverde de volle winst op voor de korfballers van VZOD/FIQAS. Het woordje ‘eindelijk’ viel vaak na afloop van de wedstrijd. Eindelijk winst, en eindelijk een ruime marge. Na zes wedstrijden ‘net niet’ was het de zevende keer dus wel raak. LUNO werd met 17-9 verslagen.

Brutale voorsprong
Vorige week tegen het laag geklasseerde Madjoe werd er al gehoopt op een goed resultaat. Dat kwam er niet. Nu was VZOD de gastheer voor LUNO uit Linschoten. Dit team stond slechts één plek hoger dan het onderaan staande VZOD, maar aan voorspellingen durfde niemand zich te wagen.

Helemaal niet toen de bezoekers een brutale 0-3 voorsprong namen. Maar via treffers van Donja Passies en Josine Verburg kreeg VZOD de zenuwen onder controle en de wedstrijd in de greep. Via een 5-3 voorsprong werd het eerst nog 5-5, waarna Donja Passies de ruststand op 6-5 gooide.

Uitblinker
Met Passies is meteen ook de uitblinker van de wedstrijd genoemd. De speelster moet helaas gedwongen afscheid nemen van het hoogste niveau. Een slepende rugblessure stelt haar niet meer in staat de training op te brengen die nodig is. Passies gaat bij de club een niveautje lager korfballen. Met een publiekswissel werd de speelster bedankt voor haar inzet voor de club.

Die vond overigens plaats toen VZOD al lang in veilige haven was beland. De bezoekers konden weinig anders uitrichten dan hun frustratie uiten op de leidsman. Die trok twee rode kaarten voor LUNO. Het resultaat was tevens dat LUNO de laatste plaats van VZOD overnam.

Het buitenseizoen krijgt een vervolg in het voorjaar. Vanaf volgende week gaan de korfballers de zaal in.

Bron: Edwin te Riele

Foto: Donja Passies gooit op de korf voor VZOD. (foto VZOD) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel