VZOD wint ruim in matige pot

Zaterdag mochten de korfballers van VZOD/Fiqas aantreden tegen Atlantis. Door de overwinning van vorige week op KIOS, tijdens de opening van het veldseizoen, was er vertrouwen op wederom een goede uitslag. Het ging een tijd gelijk op, maar uiteindelijk liep het Kudelstaartse team toch nog behoorlijk uit. Een overwinning van 6-13 als resultaat. Trainer/coach Visser na afloop: “Dit was geen goede maar wel een nuttige overwinning.”

Het niveau van de wedstrijd viel een beetje tegen. Atlantis kon in eigen huis geen vuist maken, maar VZOD speelde ook zijn eigen spel nog niet. Vlak voor de rust maakte Verburg tot grote vreugde van de ploeg de 4-5, haar derde punt.

De Mijdrechtenaren kwamen na rust langszij. Maar daarna scoorde Martijn Vervark twee keer op rij, en was het zaak deze kleine voorsprong vast te houden. Bij VZOD ging het niveau omhoog, en Atlantis kon het toen niet meer bijhouden. Uiteindelijk maakte Alyssa te Riele de bevrijdende 5-8 met een afstandsschot. Met deze goals keerde het vertrouwen terug, met nog drie goals als gevolg. Het slotakkoord was voor Nils van Os, die zorgde voor de eindstand: 6-13.

VZOD staat nu keurig in de middenmoot. Aanstaande zaterdag speelt VZOD om 13.00 uur tegen koploper Velocitas in Leiderdorp.