VZOD wint in slotseconde van Dijkvogels

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd in de zaal op het programma. VZOD/FIQAS is ingedeeld in een poule met sterke tegenstanders, maar desondanks is eindigen bij de eerste drie de doelstelling. In de Proosdijhal was Dijkvogels uit Maasdijk de tegenstander. Na een wedstrijd waarbij de beide ploegen niks voor elkaar onder deden won uiteindelijk toch VZOD. Het allerlaatste schot gaf de beslissing, 15-14.

De bezoekers namen direct een voorsprong via een afstandsschot. De Kudelstaarters sloegen gelijk terug door doelpunten van Alyssa te Riele, Thomas van der Zwaard, en een vrije bal van Josine Verburg. Na een kwartier spelen stond er een 3-1 voorsprong op het bord. Daarna volgde een gelijkopgaande strijd, waarbij beide teams een aantal goede kansen wist te creëren. Doelpunten bleven aan beide kanten schaars in het eerste bedrijf. Toen de scheidsrechter blies voor het rustsignaal, gaf het scorebord een 5-7 stand aan.

Spanning
De Kudelstaartse korfballers gingen in de tweede helft met meer overtuiging spelen en kwamen beter in de wedstrijd. Een afstandsschot van Eric Spaargaren zorgde voor de aansluitingstreffer. Dijkvogels kwam steeds op voorsprong waarna VZOD de stand weer gelijk trok. Met nog drie minuten te spelen was de stand weer gelijk: 14-14. De spanning was om te snijden, vooral tijdens de laatste aanval van de Dijkvogels.

Slotseconde
Tot ieders verbazing kreeg Alyssa te Riele in slotseconde nog één schietkans, raak. Daarna een moment van grote spanning: zou de scheidsrechter het doelpunt nog goedkeuren? Toen hij naar de middenstip wees was een geluidsexplosie in de Proosdijhal het gevolg en de Kudelstaartse overwinning een feit.

Aanstaande zaterdag staat om 17.00 in de Proosdijhal de thuiswedstrijd tegen Fiducia, van oud trainer/coach Frits Visser, op het programma.