VZOD weer met beide benen op de grond

Strijd onder de korf(foto VZOD)

Door: redactie. Vanwege de goede resultaten en dito spel van de laatste weken stiekem dromend van promotie, kreeg VZOD/FIQAS zaterdag het deksel op de neus. Tegen het sterke Nova in De Bilt legden de Kudelstaarters het af. Een groot deel van de wedstrijd ging het gelijk op maar met 16-10 was Nova toch te sterk.

Omdat het team uit De Bilt de laatste weken punten had laten liggen had VZOD gehoopt dat er wat te halen viel. De ploegen bovenaan in de competitie liggen in puntenaantal dicht bij elkaar al heeft koploper KZ Danaïden inmiddels wel een straatlengte voorsprong. De strijd om de tweede plaats lag voor het weekend wel weer helemaal open met drie ploegen die hetzelfde puntenaantal hadden.

Zwemparadijs
In een sporthal die qua geluid wel op een volgepakt subtropisch zwemparadijs leek, was het Josine Verburg die voor VZOD het spits afbeet, al snel gevolgd door de gelijkmaker. Vervolgens scoorden Joëlle Heil van afstand en Vincent Algra met een vrije bal waarmee VZOD op een 1-3 voorsprong kwam. Nova liet zich niet onbetuigd en schakelde een tandje bij. Binnen drie minuten hadden zij de achterstand omgebouwd in een voorsprong van 4-3. Het was Ruben Maat die van ver de 4-4 binnen knalde.

Vechtlust
VZOD begon daarna steeds slordiger te spelen en verviel door de verdedigende druk van Nova in plaatsfouten. De aanvallers van Nova kregen aan de andere kant meer tijd om aan te leggen en zo stond er tien minuten voor rust 7-4 op het scorebord. VZOD/Fiqas rechtte echter de rug en op vechtlust scoorde Algra en vervolgens Thomas van der Zwaard een slim verdiende strafworp waardoor de ruststand een nog enigszins draaglijk aanzien kreeg: 7-6.  Direct in de tweede helft was het Verburg die een snelle doorloopbal maakte en zo het team van trainer/coach Joe Rijpkema weer op gelijke hoogte bracht: 7-7.

Hoop vervlogen
Een run van drie betekende een voorsprong van 10-7 voor Nova waarna Verburg een strafworp verzilverde: 10-8. Zo bleef VZOD/Fiqas nog wel aan het elastiek, totdat Nova weer tweemaal scoorde. Verburg scoorde vervolgens van afstand maar toen Nova het vizier weer even op scherp stelde, stond het na twintig minuten 15-9 en was de hoop bij VZOD vervlogen. In plaats van tweede staat VZOD nu vierde. Aanstaande zaterdag kan er in en tegen nummer zes op de lijst Badhoevedorp revanche worden genomen.