VZOD verliest maar hoopt op handhaving

EKVA was afgelopen speelronde de tegenstander van VZOD/FIQAS in de Proosdijhal. De ploeg uit de Flevopolder stond voor aanvang derde op de ranglijst. VZOD zesde. Het beloofde dus een behoorlijke krachtmeting te worden.

Een groot deel van de wedstrijd stond VZOD op een achterstand, na een sterke periode in de tweede helft kwam de Kudelstaartse ploeg toch ook even op voorsprong. Het mocht niet baten, EKVA trok de winst naar zich toe. Met 16-22 als einduitslag.

De wedstrijd begon voorspoedig voor de bezoekers, na acht minuten stond er een duidelijke 0-3 stand op het scorebord. Daarna kwam VZOD beter in de wedstrijd. Paul te Riele en Dineke Westerhof verkleinden de achterstand tot éen punt. Bij rust stond een 7-9 stand op het scorebord.

Vier op een rij
Meteen na rust bracht EKVA via een afstandsschot de marge nog op drie doelpunten, 7-10. Daarna volgde een sterke periode van de thuisploeg. Er werd vier maal op gescoord onder andere via Eric Spaargaren, Jessica Zijerveld en Josine Verburg. Een nipte voorsprong voor de eerste keer voor de blauw-zwarten, 11-10.

Kritiek op scheidsrechter
De wedstrijd ging daarna redelijk gelijk op. Op de tribunes klonk de nodige kritiek op de scheidsrechter na een aantal beslissingen. Na een aantal benutte strafworpen van de ploeg uit de Flevopolder was VZOD de kluts een beetje kwijt. De ploeg was soms meer bezig met de scheidsrechter, dan met het eigen spel. Met nog tien minuten te spelen gaf het scorebord een 14-21 stand aan. Paul te Riele scoorde na kritiek op de scheidsrechter een gele kaart.

Coach Cor Loef bracht aan het einde nog drie talentvolle junioren in het veld. Nikki Koningen, Vincent Algra en Jeffrey Kunst maakten hun opwachting. Een benutte strafworp die de eindstand bepaalde op 16-22 werd door Jeffrey Kunst gemaakt.

Volgende week staat de wedstrijd tegen TRIAZ uit in Amsterdam op het programma. Bij winst speelt VZOD ook volgend seizoen in de tweede klasse. Het zou moeten kunnen. TRIAZ staat achtste en tevens laatste in de competitie.