VZOD stelt winst in slotseconde veilig

Door: redactie. Na twee wedstrijden in de ‘eigen’ Proosdijhal, reisde VZOD/FIQAS afgelopen zaterdag af naar Den Haag om daar al vroeg in de middag tegen GKV te spelen. In een zenuwslopend slot trok VZOD dankzij Josine Verburg aan het langste eind.

Het tijdstip leek te vroeg voor VZOD, in het begin verliep het spel moeizaam. Spelers konden elkaar lastig vinden, maar gelukkig werd er wel gescoord. Dat gold echter ook voor GKV en zo liep de stand gelijk op. Na 20 minuten was de stand gelijk op 5-5, maar toen hervond het team van coach Joe Rijpkema zich. In de laatste minuten voor rust liepen de Kudelstaarters uit naar een 6-10 ruststand.

Thriller
In de tweede helft liep VZOD verder uit naar maar na een kwartier begon het team wat slordiger te spelen en kwam GKV terug door drie maal kort achter elkaar te scoren. De thuisspelende ploeg vatte moed en werd sterker. VZOD liet hen dichterbij komen tot vlak voor het einde de stand gelijk werd met 20-20. De wedstrijd eindigde in een ware thriller waarbij GKV in de laatste minuut een strafworp miste en Josine Verburg in de laatste seconde wel scoorde en daarmee de overwinning voor VZOD veilig stelde. Doelpuntenmakers waren Laura Viet, Vincent Algra, Ruben Maat, Josine Verburg, Eric Spaargaren, Joëlle Heil en Tessa Kunst.

VZOD gaat nu de winterstop en staat op een derde plaats in de competitie. Een uitgangspunt met perspectief voor de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar op 14 januari om 15.10 uur in De Proosdijhal. Tegenstander is KZ Danaïden uit Leiden, het team van oud-coach Gert Krook.