VZOD slaat slag richting promotie

Door: redactie. Afgelopen zaterdag speelde VZOD de eerste van twee wedstrijden tegen Badhoevedorp in de strijd om promotie naar de Tweede Klasse. Het team van trainer/coach Gert Krook was in de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en won uiteindelijk in een bomvolle Proosdijhal met 19-13. Komende zaterdag valt de beslissing in Badhoevedorp.

VZOD begon sterk zaterdag; al in de eerste minuut kreeg Caroline van Oostveen een strafworp mee die ze feilloos verzilverde, gevolgd door een vrije bal van Josine Verburg en een afstandsschot van Joëlle Heil. Een mooie combinatie tussen Ruben Maat en Eric Spaargaren werd door laatst genoemde keurig afgerond: 4-2. Badhoevedorp scoorde vervolgens tweemaal op rij en dat bracht hen langszij. Opgezweept door het talrijke publiek dat zich met trommels roerde, zetten Verburg (2x) en Arian Maat de blauw/zwarten op een 7-4 voorsprong. VZOD had het initiatief en dit kwam ook tot uitdrukking in het scoreverloop, via Ruben Maat, Verburg en Heil werd er een ruststand bereikt van 10-6. Na de rust speelde VZOD geduldig de langste aanval van de middag die resulteerde in een schot van afstand van Spaargaren: 11-6. Dankzij treffers van Arian Maat en zijn broer Ruben, Josine Verburg invaller Vincent Algra en Thomas van der Zwaard liep de thuisclub uit naar een comfortabele winst.