VZOD scoort er gretig op los

Zaterdag nam VZOD/FIQAS het op tegen de puntloze hekkensluiter Luno uit Linschoten. Luno kon bij winst op gelijke hoogte komen met VZOD. Voor beide ploegen dus een belangrijke wedstrijd. Ondanks het geblesseerd uitvallen van Hanna Viet en Dineke de Boer-Westerhof, won de Kudelstaartse ploeg overtuigend.

VZOD kwam sterk uit de startblokken en stond na tweeënhalve minuut op een 3-0 voorsprong. De thuisploeg hield dit goed vol, na een kwartier stond er zelfs al 10-1 op het scorebord. Luno had helemaal niks in te brengen; 14-4 bij rust.

Minder scherp
De tweede helft ging VZOD gretig verder met scoren. Zo stond de ploeg snel voor met 17-5. Deze grote voorsprong leek ervoor te zorgen dat de ploeg minder scherp ging spelen. Luno kwam daardoor beter in de wedstrijd en liep langzaam in. Dit mocht niet baten voor de ploeg uit Linschoten. VZOD won uiteindelijk gemakkelijk met 26-15. Goed nieuws voor de ploeg was dat Martijn Vervark, na een maandenlange blessure, zijn rentree maakte in de laatste minuten van de wedstrijd.

Volgende week staat een uitwedstrijd tegen ZKC '31 uit Zaandam op het programma. De laatste wedstrijd van 2015 belooft een spannende te worden. De vorige keer werd er nipt van de Zaanse ploeg verloren.