VZOD schiet tekort tegen sterk Nova

Door: redactie. De tweede zaalwedstrijd van VZOD/FIQAS afgelopen zaterdag in eigen huis tegen titelkandidaat Nova, liep uit op een nederlaag. De bezoekers waren over de gehele wedstrijd gezien duidelijk de betere en gingen verdiend met een 20-16 winst naar huis.

Beide ploegen hadden er duidelijk zin en leverden direct vuurwerk af. Binnen zes minuten stond er al 3-3 op het scorebord en was het de wedstrijd tussen Josine Verburg en Nova. Vier minuten later was het nog steeds gelijk door goals van Vincent Algra en Thomas van der Zwaard: 5-5.
Verdedigend gaf VZOD als vak onvoldoende druk waar de schutters van Nova van profiteerden: 5-8. Het spel golfde heen en weer en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Nova bleek een geduchte tegenstander die het vizier steeds scherper had staan. Via Verburg en Ruben Maat van afstand scoorde VZOD/Fiqas wel mee maar de Kudelstaarters moesten alle zeilen bijzetten: 7-11. Gelukkig wist vlak voor rust Algra vanachter de korf en Ruben Maat met Lucky Luke-achtige schotsnelheid nog doel te treffen zodat de schade voor rust beperkt bleef: 9-12.

Aan het elastiek
Als het team van trainer-coach Joe Rijpkema er nog wat van wilde maken in de tweede helft zou het wel uit een ander vaatje moet tappen. Helaas was het Nova die de eerste treffers maakte maar verzilverde de aanvallend sterk spelende Algra een strafworp en scoorde Jeffrey Könst van afstand na een mooie pass van Joëlle Heil: 11-14. VZOD bleef aan het elastiek hangen en wist bij te blijven maar toch begonnen bij VZOD de frustraties enigszins toe te nemen. De goed leidende scheidsrechter Godyla liet zich hierdoor echter niet van de wijs brengen.

In een goede fase brachten Algra en Verburg het verschil terug naar 16-18. De schoten waren in de laatste vijf minuten echter niet secuur genoeg of draaiden uit de korf. Nova stelde in de laatste minuten de overwinning eenvoudig veilig. Aanstaande zaterdag wacht eveneens in de Proosdijhal de wedstrijd tegen Sporting Badhoevedorp. Aanvang: 16:20 uur.