Promotie voor VZOD na zinderende wedstrijd

Door: redactie. Nadat VZOD/FIQAS vorige week met een duidelijke overwinning al had voorgesorteerd naar promotie, werd het zaterdagmiddag uit tegen Sporting Badhoevedorp bloedstollend spannend. Pas in de slotfase wist de ploeg het verschil te maken.

De met zes doelpunten gewonnen thuiswedstrijd zou vertrouwen moeten geven maar de Kudelstaarters beleefden een moeizame start. Aanvallend onnauwkeurig en verdedigend niet echt scherp. Sporting Badhoevedorp schoot met drie snelle treffers daarentegen uit de startblokken en pas na acht minuten kon VZOD/FIQAS iets terugdoen via Ruben Maat: 3-1. Als er halverwege de eerste helft een stand van 5-2 op het bord staat laat VZOD/FIQAS even haar ware gezicht zien en wordt de stand binnen twee minuten gelijk getrokken: 5-5. Er staat duidelijk spanning op deze wedstrijd gezien het aantal gemiste kansen aan beide kanten. Uiteindelijk wordt de kleedkamer opgezocht met een 8-8 ruststand. Voor de bezoekers geen vuiltje aan de lucht, gezien de zes doelpunten voorsprong uit de eerste wedstrijd.

Joëlle Heil legt aan voor een schot

Volledig gelijk
In de tweede helft  nemen de spelers uit Badhoevedorp echter direct het initiatief, beseffend dat een gelijkspel voor hen niet voldoende is. De blauw/zwarten lijken een beetje op hun zes doelpunten voorsprong te leunen. Na tien minuten in de tweede helft brengt Joëlle Heil met een afstandsschot de aansluitingstreffer nog tot stand: 11-10. Daarna neemt het fel spelende Sporting Badhoevedorp een tussensprint waar de goed leidende scheidsrechter zijn handen aan vol heeft. Zo komt de stand met nog twaalf minuten te spelen op 16-10 en staat de ploegen volledig gelijk over twee wedstrijden gezien.

Josine Verburg instrueert teamgenoot Eric Spaargaren

Josine Verburg maakt het verschil
De spanning is vanaf dat moment in de met veel meegereisde VZOD-supporters gevulde sporthal voelbaar. Vincent Algra wordt ingebracht voor Arian Maat om meer lengte onder de korf te krijgen maar beide ploegen blijven zeer aan elkaar gewaagd. Vijf minuten voor tijd is de stand met 18-12 nog steeds volledig in evenwicht. Maar als VZOD een vrije bal mag nemen, de ervaren Josine Verburg deze buitenkans benut en zij kort daarna zelfs van afstand 18-14 aantekent, wordt duidelijk dat de Kudelstaarters toch aan het langste eind gaan trekken. Een slimme time-out van trainer/coach Gert Krook haalt het op het juiste moment het tempo uit de wedstrijd. En als Laura Viet in de laatste minuut de bevrijdende 18-15 binnenschiet vieren de VZOD supporters alvast een feestje op de tribune. Na het fluitsignaal gevolgd door de uitzinnige spelers die de promotie naar de tweede klasse op het laatste moment veilig wisten te stellen.