VZOD profiteert niet van misstap koploper

Door: redactie. Spektakel en gezonde rivaliteit. Dat is hoe de wedstrijden van VZOD/FIQAS tegen Madjoe bekend staan. Aan die verwachtingen werd zaterdag niet voldaan. Vooral VZOD/FIQAS stelde teleur en liep bijna de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Na een 8-7 ruststand, verloren de Kudelstaartse korfballers met 13-11.

De eerste helft deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder. Al begon VZOD/FIQAS wel wat slap aan de wedstrijd en moest het toestaan dat Madjoe direct een 2-0 voorsprong nam. Treffers van onder meer Joëlle Heil, Eric Spaargaren, Vincent Algra en Josine Verburg, zorgden ervoor dat de teams in evenwicht bleven op het door de winderige omstandigheden lastig te bespelen sportpark.

Algra topscorer
In het eerste kwartier van de tweede helft kwam VZOD/FIQAS nog op voorsprong, 10-11. Dat was vooral te danken aan de goed spelende Vincent Algra, die deze wedstrijd topscorer werd met vier keer treffers. In de slotfase trok Madjoe toch aan het langste eind. VZOD/FIQAS was de bal in het aanvalsvak vaak te snel kwijt. Met de harde wind werd hen dit fataal. Madjoe lukte het beter de bal langer in bezit te houden en was secuurder in de afwerking.

Jammer voor VZOD/FIQAS dat het niet wist te profiteren van het verrassende verlies van koploper HKC. De Kudelstaartse formatie blijft zodoende tweede. Vanwege het Pinksterweekend ligt de competitie twee weken stil. Op 9 juni wordt de strijd om 15.30 uur hervat met een thuiswedstrijd tegen KCD uit Doorn.