VZOD pakt winst in slotminuut

Door: redactie. Na een verlies- en een winstpartij leek het afgelopen zaterdag voor de korfballers van VZOD op een gelijkspel uit te draaien. Maar niet als het aan Josine Verburg lag. In de laatste minuut maakte zij het beslissende en dus winnende punt uit bij het Assendelftse Furore.

Aan doelpunten geen gebrek deze zonnige zaterdagmiddag. Na een tamme eerste helft en een 6-3 ruststand in Assendelfts voordeel werd er de tweede helft lustig op los gescoord. VZOD vond de aansluiting door twee snelle doelpunten. Vanaf dat moment werd de spanning opgevoerd; Furore behield in eerste instantie de voorsprong, maar voelde de hete adem van VZOD. Zeven minuten voor het eind kwam de gelijkmaker op het scorebord: 13-13 en twee minuten later kwam VZOD/FIQAS zelfs op voorsprong. Na nog vijf zenuwslopende minuten waarin Furore eerst weer langszij kwam, maakte Josine Verburg in de laatste minuut de beslissende goal waarmee de eindstand 14-15 werd.

Komende zaterdag hoopt VZOD/FIQAS de zegereeks voort te zetten in de thuiswedstrijd tegen Fortissimo uit IJsselstein. Aanvang: 15:30 uur.