VZOD opnieuw met lege handen

Wederom slaagden de korfballers van VZOD/FIQAS er niet in de winst naar zich toe te trekken. Waar deze voor het oprapen leek te liggen, ging tegenstander Zkc’31 er in de slotfase mee door. Als zand glipten de punten door de vingers. Hoe de wedstrijd gespeeld wordt, lijkt niet meer uit te maken. Een voorsprong van vier doelpunten zegt niets. De slotfase, daar gaat het om. En daar gaat het steeds mis…

Onder uitzonderlijk goede omstandigheden werd de wedstrijd zaterdagmiddag gespeeld. De Zaanse tegenstander staat hoog in het klassement, hetgeen een extra motivatie betekende voor de ploeg van coach Visser. Aan het veldspel lag het ook vandaag niet. Ook niet aan het scorend vermogen. De ballen vlogen er in als bijen in een korf op een zomerse middag. VZOD ging met een voorsprong van 11-8 en een goed gevoel de rust in.

Spanning te snijden
Ook na een kwartier spelen in de tweede helft is er nog niets aan de hand. VZOD blijft een veilige marge van drie treffers houden, mede dankzij treffers van onder meer Donja Passies. Vijf minuten voor tijd sijpelt het geloof in een goede afloop langzaam weg als Zkc’31 langszij komt. Op 18-18, de spanning is te snijden op sportpark Calslagen, lijkt Alyssa te Riele de Kudelstaarters naar de winst te gooien. De 19-18 voorsprong kan echter niet verdedigd worden. Tot ontsteltenis van de complete Kudelstaartse vereniging gaan de bezoekers er in de slotfase alsnog met de volle buit vandoor: 19-20.

Kortste eind
Voor de zoveelste keer aan het kortste eind getrokken. Opnieuw met lege handen. Het voelt als onrecht, het is onmacht. VZOD zak af naar een voorlaatste plaats. De club is ingehaald door Madjoe waartegen komende zaterdag een uitwedstrijd moet worden gespeeld.