VZOD ook in nieuwe tenues onverslaanbaar

Afgelopen zaterdag speelden alle seniorenteams van VZOD/FIQAS voor de eerste keer in de nieuwe wedstrijdkleding. De outfit zat kennelijk als gegoten want zowel het derde, tweede als eerste team wisten hun wedstrijd te winnen. Het eerste blijft daarmee op kampioenskoers en voert nog steeds de ranglijst aan.

VZOD/FIQAS nam het in de eigen hal op tegen SDO in een wat gewijzigde basisopstelling. Nils van Os nam de plek in van Eric Spaargaren en Alyssa te Riele van Jessica Zijerveld. De nieuwe coach van SDO, een bekende voor VZOD, had duidelijk opdracht gegeven om de aanval van VZOD  flink te storen, het was VZOD  echter dat via een afstandsschot de score opende.

Flink gat
Tot de 3-3 gingen de ploegen gelijk op. Daarna sloeg de thuisclub via doelpunten van onder andere Dineke Westerhof en Martijn Vervark een flink gat: 9-4. Nadat VZOD een strafworp miste, kwamen de bezoekers toch nog terug. Met 7-9 werd de rust ingegaan.

Scherp
VZOD kwam scherp uit de kleedkamer en Josine Verburg wist al snel de 10-7 op het scorebord te zetten. SDO had hier nog even een antwoord op, maar wist de rest van de tweede helft het gat niet verder te verkleinen dan tot drie doelpunten. Het vlaggenschip wist deze week niet de 20 doelpunten te bereiken en met een 17-12 stand klonk het eindsignaal.

Tevreden
SDO heeft het VZOD voornamelijk de eerste helft moeilijk gemaakt, en wist door 8 strafworpen, aardig mee te scoren. Ondanks de vele strafworpen was de coach van SDO toch niet tevreden met de scheidsrechter, waardoor hij met een gele kaart op zak naar huis kon. VZOD-coach Frits Visser keek wel tevreden terug. “Spelen tegen een ploeg die niet wil winnen, maar de tegenscore zo laag mogelijk wil houden, is altijd moeilijk. 17 keer scoren is dan goed.”

Concurrent
Door de overwinning blijft VZOD bovenaan staan. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd op het programma tegen het Amsterdamse Triaz, een van de directe concurrenten voor het kampioenschap. De wedstrijd begint om 13.15 uur in sporthal de Pijp te Amsterdam.