VZOD ook in buitenlucht kampioen

Er staat dit seizoen geen maat op de korfballers van VZOD/FIQAS. Nadat in februari al de zaaltitel werd veroverd, was het afgelopen zaterdag opnieuw feest in Kudelstaart. De vlag werd nu gehesen vanwege het behaalde buitenkampioenschap. De wedstrijd tegen DTS was een formaliteit. Vorige week was al duidelijk dat VZOD niet meer in te halen viel vanwege verlies van de concurrentie.

Zaterdag zou hoe dan ook een feestdag worden. Het weer zou daar niets aan kunnen veranderen, hoe druilerig en winderig de dag ook begon. De huldigingwedstrijd vond in de middag echter plaats onder zonnige omstandigheden. De wind had daarentegen wel vrij spel en dat was lastig voor beide partijen.
 
Zenuwachtig
De eerste helft was een tamelijk gelijkopgaande strijd. De bezoekers uit Enkhuizen bleven knap in de buurt van de kampioenen. Het siert de ploeg van Frits Visser dat het geduldig blijft spelen en niet zenuwachtig wordt. Via onder meer dubbele treffers van Josine Verburg en Martijn Vervark stond VZOD bij rust met 10-7 voor.
 
'No-look'
Na de rust werd zoals verwacht de voorsprong uitgebreid waarbij het talrijke publiek (ook sponsors waren aanwezig en Radio Aalsmeer deed langs de lijn live verslag) werd getrakteerd op prachtige acties. Vooral enkele ‘no-look’ passes van de begaafde Vervark mochten er zijn.
 
Met treffers van achtereenvolgens Alyssa te Riele, Eric Spaargaren en tweemaal van der Zwaard werd afstand genomen. Toen de rookwolken waren opgetrokken, stond er inmiddels een 16-8 tussenstand op het scorebord en had bijna iedereen een vinkje achter de naam.
 
Credits
Met het scorend vermogen van elke speler is gelijk ook de kracht van VZOD/FIQAS aangestipt. Credits in dezen voor coach Frits Visser die daar heel gericht op heeft getraind. Waar VZOD in het verleden wel eens afhankelijk was van het individu is er nu sprake van een sterk collectief. Dit betaalt zich uit in geweldige teamprestaties met het dubbele kampioenschap als beloning.
 
Nadat in de slotfase ook Bart Verheul en Donja Passies nog scoorden en Jessica Zijerveld na een langdurige blessure even in mocht vallen, werd aan de zijlijn het confettikanon in stelling gebracht. Bij een stand van 25-18 was de wedstrijd voorbij en kon het feest beginnen.
 
Race
De glans van de prestaties van het eerste team straalt ook af op de onderliggende teams van VZOD. Ook bij de A1 en de E1 werd een kampioensfeest gevierd en verschillende teams, waaronder het tweede en derde, zijn nog in de race voor titel dan wel promotie. Zaterdag 30 mei speelt VZOD/FIQAS in Hillegom de laatste wedstrijd van het seizoen en zullen ook voor de andere teams de beslissingen vallen.
 
Foto: kampioenen bij elkaar; zowel het eerste als de E1 van VZOD vierden zaterdag feest. (foto VZOD)
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel