VZOD onderuit in derby

(Foto VZOD)

Door: redactie. De korfballers van VZOD/FIQAS lieten zaterdag de kans liggen om in het spoor te blijven van nummer 2 Nova in de Tweede Klasse. En aan de andere kant wat afstand te nemen van naaste belagers Luno en Sporting Badhoevedorp. Laatstgenoemde was de tegenstander. Voor de wedstrijd was het verschil twee punten in Kudelstaarts voordeel. Na de wedstrijd die met 16-13 verloren werd, was het stuivertje wisselen. Beide teams staan in puntenaantal gelijk maar door het onderlinge resultaat wipt Badhoevedorp over VZOD heen.

En dat mocht VZIOD nog van geluk spreken dat Luno vorige speelronde tegen het lager geklasseerde en ook lager ingeschatte Fortissimo punten morste, anders had deze ploeg ook afstand genomen.

Hoe dan ook, VZOD was afgelopen zaterdag terug op de plek waar vorig jaar de triomftocht eindigde in de strijd om promotie naar de Tweede Klasse. Sindsdien heeft het team van Joe Rijpkema echter niet meer weten te winnen van ditzelfde Sporting Badhoevedorp. Thuis werd eerder dit zaalseizoen met 17-17 gelijk gespeeld en ook vanmiddag zat winst er niet in.

Stroeve start
Beide ploegen kennen elkaar door en door en dit zorgt voor een derby-achtige lading. Dan is het zaak om in dergelijke wedstrijden het hoofd zo koel mogelijk te houden. Dit had Badhoevedorp in de beginfase beter voor elkaar waardoor de ploeg uitliep naar 6-1. Toch kwamen de Kudelstaarters na de stroeve start via Tessa Kunst, Josine Verburg en Vincent Algra terug tot 8-4. Zonder groots te spelen raakte VZOD beter in het spel en via Verburg en Thomas van der Zwaard werd het zelfs 8-6. Toen Algra op slag van rust ook de 8-7 scoorde, kon met een goed gevoel de kleedkamer opgezocht worden. Na rust was het nogmaals de uitblinkende Algra die gelijk de 8-8 binnen knalde.

Frustratie
Hierna ging het gelijk op. Maar elke keer was het Badhoevedorp dat op voorsprong kwam. Badhoevedorp maakte dankbaar gebruik van de frustratie die er bij de blauwzwarten insloop en liep uit naar een beslissende 15-12. Jessica Verheul maakte via een omdraaibal nog wel de 15-13 maar de laatste tien minuten zou VZOD/Fiqas niet meer tot scoren komen. Badhoevedorp deed dit nog wel een keertje terwijl de ploeg van trainer/coach Joe Rijpkema de teleurstelling in vooral het eigen spel niet onder stoelen of bank stak en gedesillusioneerd de kant opzocht.

Er kan tot 11 maart worden uitgerust en opgeladen. Op die avond (18:50 uur) komt het onderaanstaande GKV naar de Poosdijhal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin