VZOD na krappe winst alleen aan kop

De Kudelstaartse korfballers zijn goed bezig. Waar vorige week de matige tegenstander SDO in Hillegom vrij eenvoudig aan de kant gezet, had het team in de Proosdijhal zaterdag de handen meer dan vol aan TRIAZ. VZOD was gewaarschuwd maar verscheen met een volledig fitte selectie wel op oorlogssterkte op de groene zaalvloer. In een meer spannend dan fraai duel won VZOD met 11-9.

VZOD begon zeer voortvarend. Binnen een minuut was het dankzij aanvoerster Dineke Westerhof raak. TRIAZ liet zich hierdoor echter niet uit het veld slaan en draaide de score binnen vijf minuten om in een 1-3 voorsprong. Vooral het tweede aanvalsvak van VZOD liet het in deze periode afweten. Maar via twee doelpunten van Josine Verburg trok VZOD de stand weer gelijk.

Feilloos
Na kansen en treffers over en weer nam de thuisploeg het heft in handen. Er werd scherp verdedigd en ook aanvallend werd het duel niet uit de weg gegaan. Dit leverde twee strafworpen op voor de Kudelstaartse korfballers. Allebei feilloos benut door Eric Spaargaren en Jessica Zijerveld. Met een 7-5 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

Slordig
Na de hervatting ging VZOD verder waar het gebleven was en zette dankzij Dineke Westerhof en Josine Verburg de marge op vier doelpunten. Toch was de wedstrijd daarmee nog niet gespeeld. Er werd wat slordig omgesprongen met de kansen en omdat de bezoekers wel scoorden, werd de slotfase nog spannend. Donja Passies werd vervangen door de jonge Alyssa te Riele die mocht meehelpen de voorsprong van 11-9 vast te houden.

Verlammend
Naarmate de tijd vorderde werkte de spanning verlammend op de spelers. VZOD had moeite om de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Ook de bezoekers hadden last van zenuwen en misten hierdoor een strafworp. Zo bleef de score de laatste tien minuten ongewijzigd en gaat VZOD na twee wedstrijden alleen aan kop met de maximale score van vier punten. Direct daarachter komen zes ploegen met twee punten. Daaronder bevindt zich ook het Vennepse KIOS, de tegenstander waar VZOD volgende week een bezoek aan brengt.