VZOD met vertrouwen richting kunstgras

VZOD/FIQAS speelde zaterdag de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen. Een seizoen dat vooraf werd bestempeld als een hele kluif door de kracht van de andere teams uit deze poule in de tweede klasse, een pittige opdracht. Maar toch was het vorige week al zeker dat lijfsbehoud een feit was. Deze laatste wedstrijd tegen Velocitas was dan ook niet meer bepalend. Het was ook vrij snel duidelijk waarom de Leiderdorpers tweede staan. VZOD, op plek zes, verloor met 28-18.

De sporthal van Velocitas zat vol ondanks de aard van de wedstrijd. VZOD speelde met rouwbanden omdat in de week voorafgaand, ere-voorzitter Kees P. Tichelaar was overleden. Velocitas was van zins hun eigen publiek te verwennen en VZOD met een zo groot mogelijke nederlaag naar huis te sturen. Het Kudelstaartse team van trainer/coach Cor Loef wenste hier echter niet aan mee te werken en bleef keurig in het kielzog van Velocitas. In de laatste fase voor rust gaven de Leiderdorpers gas en zelfs een zondagsschot vanaf de middenlijn ging er op slag van rust nog in. VZOD stond toen vijf punten achter.

Gas geven
In de tweede helft vochten de Kudelstaarters zich terug tot vier punten achterstand. Echter, toen Velocitas weer gas gaf was VZOD gebroken. De Leiderdorpers lieten zien dat het team niet voor niets op de tweede plaats staat. Zij bleken efficiënter in de afronding, waar VZOD meer moeite heeft met scoren. Hier valt voor het team van coach Loef nog wel wat winst te behalen. Uiteindelijk finishte de wedstrijd op een geflatteerde 28-18 en gaat VZOD zich opmaken voor het vervolg van de veldcompetitie waar zij, ook in de tweede klasse, op een keurige tweede plaats staan.