VZOD met lege handen na wonderlijke inhaalrace

Maar liefst zes treffers op rij scoorde het Kudelstaartse vlaggenschip van VZOD afgelopen zaterdag tegen het veel hoger geklasseerde Oranje Nassau. Het bleek net niet genoeg voor de winst.

Zijn de Kudelstaartse korfballers te groot voor het servet van de derde klasse maar te klein voor het tafellaken van de tweede? Afgelopen seizoen glorieus kampioen, maar deze jaargang wil het nog niet erg vlotten. Na het verlies zaterdag tegen Oranje Nassau staat VZOD derde van onderen. Het team heeft slechts 1 puntje verzameld in vier wedstrijden.

Hoop putten
Toch zijn er twee clubs (Madjoe en Luno) die nog minder presteren en puntloos onderaan de ranglijst bungelen. Het pleit voor VZOD dat de nederlagen niet heel groot uitvallen. Het zijn elke wedstrijd maar een paar doelpunten verschil waarmee het onderspit gedolven wordt. Uit het negatieve doelsaldo van vijf treffers zou het team van coach Frits Visser hoop moeten kunnen putten.
 
Aanjager
Tegen Oranje Nassau luidde een slecht begin de nederlaag in. In ‘no-time’ stonden de VZOD'ers met 4-0 achter. Aanvaller maar vooral aanjager Martijn Vervark, al weken aan de kant met een schouderblessure, werd node gemist.
 
Herboren
Na een 9-5 ruststand kwam VZOD herboren uit de kleedkamer en presteerde het om in 13 minuten de achterstand om te buigen in een 9-10 voorsprong. Hiermee toonde het team aan wel degelijk mee te kunnen op dit niveau. Daarna zakte het toch weer in, herpakte Oranje Nassau zich en sloot de wedstrijd winnend af met 13-11. Zuur voor de Kudelstaarters, die veel hadden om over na te praten.
 
Komende zaterdag komt Zkc’31 op bezoek. De Zaanse club staat tweede. Een mooie tegenstander om te laten zien wat de Kudelstaarters in huis hebben. Aanvang 15.30 uur.
 
Foto: Chiel van Leeuwen schiet op doel. (foto VZOD)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel