VZOD laat tweede plek liggen

De korfballers van VZOD kunnen het zichzelf aanrekenen: de tweede plaats in de competitie is onhaalbaar geworden. Dat was het gevolg van de 23-21 nederlaag in Ridderkerk zaterdag tegen Ten Donck. Over twee weken spelen de Kudelstaarters thuis tegen Conventus. De inzet: de derde plaats in de derde klasse K.

De wedstrijd tegen Ten Donck begon gelijk op. Maar na 4-4 namen de Ridderkerkse korfballers het heft in handen. Ze liepen uit naar 8-4. Die marge lieten ze niet meer lopen. Dat dankten ze vooral aan twee topschutters die samen 18 van de 23 goals voor hun rekening namen en op wie VZOD geen vat kreeg. Waar de Kudelstaarters een week eerder sterk verdedigden, speelden ze nu slap en ongeconcentreerd.

Te laat in actie
Na een ruststand van 16-11 ging ten Donck voort op de ingeslagen weg. Dankzij Jessica Zijerveld, die vier strafworpen benutte, bleef de schade nog beperkt. Pas toen het acht minuten voor tijd 22-15 stond, leek VZOD zich te realiseren dat er voor een beoogde tweede plek het nodige werk verzet moest worden. Dat gebeurde, maar het was te laat. Scherper verdedigen en kansen afmaken brachten de ploeg terug tot 22-20. In de nerveuze laatste minuten kon VZOD de missie echter niet volbrengen. Met een 23-21 verlies was plaats twee als sneeuw voor de zon verdwenen.

Bron: Hein van Leeuwen

Op de foto Jessica Zijerveld: vier strafworpen, viermaal raak

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin