VZOD klopt SDO met grote cijfers

Met slechts drie punten uit elf wedstrijden en een doelsaldo van -66, was het stijf onderaan staande Hillegomse SDO afgelopen zaterdag een makkelijke prooi voor de korfballers van VZOD. Met een 9-21 overwinning kwamen de bloemendorpers terug uit het bollendorp.

Ondanks het verschil op de ranglijst, ging de eerste helft redelijk gelijk op. VZOD begon goed en wist het overwicht om te zetten in een 2-6 voorsprong. SDO rechtte de rug en zorgde voor een passend weerwoord door terug te komen tot 5-6.

Na de rust was VZOD een stuk scherper. De peptalk van coach Frits Visser miste zijn uitwerking niet. Met hernieuwde motivatie was vrijwel elke bal raak. Ook verdedigend stond het als een huis. Onder leiding van Jessica Zijerveld, die goed was voor maar liefst zes doelpunten, liep de bezoekende ploeg uit naar een monsterscore.

Komende zaterdag speelt VZOD om 15.30 uur thuis tegen Paal Centraal, de nummer vijf van de competitie. Mocht er ook deze zaterdag gewonnen worden, schuift VZOD een plekje omhoog op de ranglijst.

Bron: Hein van Leeuwen