VZOD kan net niet stunten tegen koploper

Vincent Algra scoort (Foto VZOD)

Door: redactie. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen VZOD\FIQAS tegen koploper KZ Danaiden uit Leiden werd een minuut stilte in acht genomen vanwege het overlijden van medeoprichter en clubicoon Jan Venema op 22 december 2022. Na dit indrukwekkende moment volgde een echte korfbalkraker.

Saillant detail was dat Gert Krook, vorig seizoen nog coach van VZOD/FIQAS, nu als coach van de bezoekers langs de lijn stond. Hij had de kwaliteiten van de VZOD-spelers nog vers in het geheugen en paste zijn opstelling aan bij zijn voormalige club.

Bovenliggend
Van een krachtverschil tussen de koploper en het lager geplaatste VZOD\FIQAS was echter niets te merken. Sterker nog, de Kudelstaarters waren regelmatig de bovenliggende partij. De strijd ging zeer gelijkmatig op en dat was ook terug te zien in het scoreverloop. Het grootste verschil was slechts twee treffers, maar opvallend genoeg wel in het voordeel van de thuisploeg. Het lukte VZOD niet om dit verder uit te bouwen. De koploper wist toch steeds weer langszij te komen en een enkele keer zelfs één punt voorsprong te nemen.

Voor de neutrale toeschouwer een mooie pot om naar te kijken met af en toe hoogstaand spel. Zeker aan de kant van VZOD\FIQAS was de rebound vaak goed verzorgd en dat leverde lange aanvallen op. Met een 6-6 gelijke stand werd de rust gezocht.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Op basis van de gelijke krachtsverhoudingen kende deze wedstrijd geen echte winnaar. Een gelijkspel zou de meest rechtvaardige eindstand zijn. Helaas voor VZOD trok KZ Danaiden aan het langste eind met een 13-14 eindstand. Doelpunten voor VZOD werden gescoord door Josine Verburg (5x), Vincent Algra (4x), Arian Maat (2x), Joëlle Heil en Tessa Kunst.