VZOD in slotfase onderuit

Josine Verburg scoort uit een strafworp (Foto VZOD)

Door: Ad Verburg. De korfballers van VZOD/FIQAS moesten zaterdagavond voor hun wedstrijd naar KV LUNO in Linschoten. Een interessante ontmoeting voor twee teams die zich beide in de subtop van de tweede klasse bevinden. VZOD deed zichzelf te kort in deze wedstrijd en verloor uiteindelijk nipt met 19-18.

VZOD begon niet goed aan de wedstrijd. Na tien minuten spelen keek het al tegen een 4-1 achterstand aan. Toch toonde de ploeg karakter en binnen het kwartier scoorde Josine Verburg de aansluitingstreffer: 5-4. Het tweede deel van de eerste helft waren de Kudelstaarters de bovenliggende partij. Vincent Algra en Josine Verburg scoorden allebei twee keer en zo stond er 8-8 op het scorebord.

VZOD kwam zelfs op voorsprong door doelpunten van Ruben Maat en wederom Josine Verburg maar LUNO scoorde in de laatste minuut nog een keer, waardoor de ruststand op 11-11 kwam.

Spektakel
De tweede helft werd een waar spektakel. Helaas liet VZOD op bepaalde momenten het initiatief bij LUNO en kwam in het eerste deel van de tweede helft op een achterstand van 15-12. Ook nu toonde VZOD karakter en kwam door doelpunten van Arian Maat, Josine Verburg en Eric Spaargaren langszij, 15-15. Door een fraai doelpunt van Joëlle Heil nam VZOD zelfs een 15-16 voorsprong.

Met nog zeven minuten op de klok ging VZOD te gehaast spelen. Om bij te blijven had het veel krachten gekost. In de slotfase kwam VZOD weer op achterstand (17-18) maar nog een keer veerde VZOD op en wist Arian Maat de verdiende gelijkmaker erin te leggen.

Gele kaart voor coach
VZOD verdiende in de slotfase nog een strafworp, maar kreeg deze niet. In plaats daarvan gunde de niet overtuigende scheidsrechter LUNO nog in de voorlaatste minuut een vrije bal. Dat werd de Kudelstaarters noodlottig en zo verloor VZOD de wedstrijd tegen de verhouding in met 19-18.

VZOD-trainer Joe Rijpkema kreeg na het eindsignaal een gele kaart nadat hij verhaal was gaan halen bij de scheidsrechter over het niet honoreren van een time-outaanvraag.

Doelpunten: Josine Verburg 9x, Joëlle Heil, Vincent Algra en Arian Maat 2x, Mirjam Vermeulen, Ruben Maat en Eric Spaargaren 1x.

VZOD neemt op de ranglijst de vijfde positie in. Komende zaterdag speelt VZOD om 16:35 in de Proosdijhal tegen het onderaan staande Fortissimo.