VZOD heeft geen kind aan hekkensluiter

Vincent Algra scoort van onder de korf (Foto VZOD)

Door: redactie. Een week eerder nog jammerlijk en nipt verloren van subtopper LUNO, ging het zaterdag tegen laagvlieger Fortissimo crescendo. VZOD/FIQAS liet de bezoekers alle hoeken van de Proosdijhal zien en won afgetekend met 26-15

Het was vanaf het begin duidelijk dat VZOD snel afstand wilde nemen van de bezoekers om de wedstrijd vroegtijdig te kunnen beslissen. Lang balbezit en een goed verzorgde ‘afvang’ resulteerde in menig doelpunt. VZOD overrompelde de tegenstanders dan ook met een 6-0 voorsprong binnen acht minuten. Met een time-out  probeerde de coach van Fortissimo het tij te keren. Dat leek aanvankelijk te lukken aangezien de thuisploeg de voorsprong in de fase daarna niet verder wist uit te bouwen. Maar bij een 10-4 stand was de weerstand van Fortissimo alweer gebroken en liep VZOD verder uit tot een 16-6 voorsprong bij rust.

Teugels vieren
In de tweede helft denderde VZOD gelijk door naar 20-6. Vanaf dat moment lieten de blauw-zwarten de teugels een beetje vieren waardoor de tegenstander kon terugkomen tot 20-9. Coach Joe Rijpkema bracht in de resterende speeltijd veel wisselspelers in het veld, zodat ook die de nodige speeltijd kregen toebedeeld. De voorsprong van elf doelpunten werd tot het eind toe geconsolideerd, hetgeen een eindstand van 26-15 opleverde.

Doelpunten: Josine Verburg (5x), Laura Viet (4x), Ruben Maat (3x), Vincent Algra (3x), Joëlle Heil (2x), Jeffrey Kunst (2x), Thomas vd Zwaard (2x), Tessa Kunst, Arian Maat, Eric Spaargaren, Carolien van Oostveen en Jessica Verheul (elk 1).

Zaterdag 4 februari speelt VZOD opnieuw een thuiswedstrijd. Om 14.00 uur komt DWS uit Kootwijkerbroek op bezoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin