VZOD/FIQAS pakt winst in slotfase

Door: redactie. De korfballers van VZOD/FIQAS reisden afgelopen zaterdag af naar Haarlem voor de tweede competitiewedstrijd. Na een stroef begin werd de wedstrijd met 13-15 gewonnen. Door corona is het dit zaalseizoen een verkorte competitie met alleen een promotieregeling.

De eerste helft verliep voor de Kudelstaarters uiterst teleurstellend, Haarlem profiteerde van het foutenfestival van de bezoekers en sloot af met een 7-4 voorsprong. De start van de tweede helft leek een kopie van de eerste helft te worden. Haarlem speler Jeroen Spier was een ware plaag voor de Kudelstaarters, door in totaal maar liefst achtmaal te scoren. Andersom was het de dit seizoen teruggekeerde Josine Verburg die het verschil maakte en er zelfs negen inlegde voor de blauwzwarte ploeg uit Kudelstaart.

Spannende slotfase
Halverwege zag het er verre van rooskleurig uit voor de bezoekers. Zo keek VZOD/FIQAS in de 40e minuut tegen een 11-6 achterstand aan. VZOD/FIQAS richtte zich echter op en dat resulteerde in meer overtuiging in de afwerking en ook verdedigend werden nu wel de juiste keuzes gemaakt. Doelpunten van Arian Maat en Josine Verburg brachten de spanning volledig terug: 11-10 in de 45minuut. Haarlem scoorde daarna nog wel de 12-10, maar een ontketende Josine Verburg trok met twee afstandsschoten de stand weer gelijk: 12-12. Opnieuw was het Haarlem dat op voorsprong kwam: 13-12. Maar in de slotfase was het weer Arian Maat die de gelijkmaker scoorde 13-13. In de spannende slotminuten was het Josine Verburg die met twee doelpunten de eindstand bepaalde op 13-15. Doelpunten: Josine Verburg 9x, Arian Maat 3x, Joëlle Heil, Eric Spaargaren en Vincent Algra 1x.