VZOD/FIQAS pakt draad op met winst

Door: redactie. Afgelopen zaterdag speelden de korfballers van VZO/FIQAS de eerste veldwedstrijd in de eigen thuishaven. Tegenstander was Huizen die al enkele verrassende uitslagen had neergezet. Een niet te onderschatten tegenstander waarvoor trainer/coach Gert Krook in de basisformatie enkele wijzigingen doorvoerde. Dit pakte goed uit. VZOD/FIQAS won redelijk soeverein met 14-9.

De Kudelstaarters namen dankzij Ruben Maat en Tessa Kunst direct de leiding en behielden de hele wedstrijd een voorsprong. Via 4-1, 6-2 gingen de ploegen met 7-5 de rust in. Eric Spaargaren scoorde als eerste na rust en bracht de blauw/zwarten weer wat ruimer aan de leiding. Huizen beantwoordde gelijk: 8-6. Vier rake schoten van afstand zette het team van trainer/coach Gert Krook op een comfortabele 12-6. Er was nog een kwartier te spelen en bij beide team liet de nauwkeurigheid inmiddels steeds meer te wensen over. In de laatste minuten waren het Ruben Maat en Miriam Vermeulen die nog duidelijker maakten welk team vandaag het sterkste was.

De winst bracht VZOD/FIQAS naar de tweede plaats in de competitie, op afstand van koploper HKC, maar nipt boven Reehorst ’45. Komende zaterdag om 15:30 staat de thuiswedstrijd tegen De Eemvogels op het programma.