VZOD en Badhoevedorp in evenwicht

Joëlle Heil heeft de bal

Door: redactie. Veel doelpunten en spanning tot het einde. De wedstrijd tussen VZOD/FIQAS en Badhoevedorp eindigde uiteindelijk onbeslist. Spelers en publiek bleven in de Proosdijhal achter met het gevoel dat er meer in had gezeten.

VZOD liet zich in de eerste minuten van de wedstrijd verrassen en zo stond het binnen vijf minuten met 0-2 achter. Met een omdraaibal van Tessa Kunst kwam VZOD voor het eerst op het scorebord. De Kudelstaarters  hadden deze zaterdagmiddag moeite met scoren. De korf vinden lukte nog wel, maar de spelers hadden veel pech met de afronding. De teams speelden fel, maar de strak leidende scheidsrechter hield het in de hand.

Door doelpunten van Josine Verburg, Joëlle Heil, Vincent Algra en Ruben Maat bleef VZOD aanhaken, maar ging toch de rust in met een 6-8 achterstand.

Na rust zette VZOD een tandje bij en kwam binnen enkele minuten langszij door doelpunten van Algra en Eric Spaargaren. Door doelpunten van Laura Viet en Thomas van der Zwaard kwam VZOD even later zelfs op voorsprong, maar het team kon de score niet uitbouwen. De scheidsrechter vond het vlak voor tijd welletjes bij een stand van 17-17.

Komend weekend speelt VZOD uit tegen GKV om 13.10 uur in de sporthal aan de Vlaskamp in Den Haag.