VZOD eindigt op vierde plaats

Wedstrijdbeeld uit de wedstrijd tegen Fortissimo (Foto VZOD)

Door: redactie. In de laatste weken van het zaalseizoen stonden er nog twee belangrijke wedstrijden op het programma voor VZOD/FIQAS. Op 25 maart speelden de Kudelstaartse korfballers thuis tegen LUNO, een week later uit tegen Fortissimo. Beide duels leverden slechts een schamel punt op. Van LUNO werd verloren, tegen het in degradatienood verkerende Fortissimo gelijkgespeeld.

In de met 19-10 verloren wedstrijd tegen nummer 3 LUNO mocht junior Bram Volmuller ervaren hoe het is om te spelen op dit niveau. De talentvolle speler uit de A1 gaf na de wedstrijd aan vooral het tempo hoog te vinden en de tegenstanders fysiek sterk. Hij maakte geen fouten en kan terugkijken op een geslaagd debuut.

Zinderend
Deze zaterdag reisde het team af naar IJsselstein voor de wedstrijd tegen Fortissimo. De Kudelstaarters gingen voortvarend van start en stonden na een kwartier al op een 0-6 voorsprong. De scheidsrechter strooide deze middag kwistig met strafworpen voor beide teams. Hoewel beide teams bleven scoren, werd het verschil steeds kleiner. Na een 9-10 ruststand eindigde de partij na een zinderend slot en het publiek op de banken in 19-19.

De dames van VZOD waren bepalend deze wedstrijd, zij namen maar liefst driekwart van de doelpunten voor hun rekening. Doelpuntenmakers waren Arian Maat (2), Thomas van der Zwaard (3), Tessa Kunst (2), Jessica Verheul (4), Joëlle Heil (6), Laura Viet (1) en Thyra Sok (1).

VZOD/FIQAS is daarmee op een verdienstelijke vierde geplaats geëindigd in dit eerste seizoen in de tweede klasse. De komende weken bereidt het team zich voor op de tweede helft van de veldcompetitie. Op 22 april is de eerste thuiswedstrijd aan de Wim Kandreef.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin