VZOD breekt nog geen potten

Afgelopen zaterdag verloren de korfballers van VZOD/FIQAS met 15-19 van koploper Weidevogels. Er had best meer in gezeten, maar de thuisploeg had te kampen met een gebrek aan scorend vermogen, veel balverlies en te weinig concentratie in de verdediging. Dat bleek funest. Bij de rust keken de Kudelstaarters tegen een achterstand aan. De tweede helft bracht ze iets dichterbij maar Weidevogels liet zich niet intimideren en won met 4 punten verschil, 15-19.

Een week daarvoor had VZOD de eerste overwinning in de zaalcompetitie geboekt. Het versloeg in Amsterdam Triaz met 12-15. Halverwege het duel leidde VZOD, overwegend de betere ploeg, met 9-10.

VZOD staat, het team onwaardig, op de 6e plaats met slechts 2 punten uit 4 wedstrijden. Het volgende duel is op 12 december in de Proosdijhal tegen nummer 8 Luno.

Bron: Peter te Riele