VZOD boekt cruciale overwinning

De korfballers van VZOD/FIQAS speelden dit weekend tegen ZKC’31 in Zaandam. Een belangrijke wedstrijd voor VZOD. Een overwinning zou een goede stap richting lijfsbehoud betekenen in de tweede klasse. Na een goede eerste en mindere tweede helft, won VZOD met 12-14.

ZKC’31 begon sterk aan de wedstrijd. Binnen tien minuten kwam de thuisploeg op een 3-0 voorsprong. De bezoekers antwoordden sterk, waardoor VZOD de score in evenwicht bracht en zelfs op voorsprong kwam. Bij rust gingen de ‘blauwzwarten’ met een 6-10 tussenstand naar de kleedkamer.

Spanning
De tweede helft maakte het team uit Kudelstaart het zichzelf onnodig lastig. Nadat VZOD de score had uitgebreid naar een voorsprong van zeven punten, stagneerde het aanvalswerk dusdanig dat ZKC’31 het initiatief kon nemen. Ze scoorden er lustig op los waardoor het nog even spannend werd. Uiteindelijk kwam ZKC’31 niet verder dan 12-14. De punten gingen mee terug naar Kudelstaart. Cruciale punten in de strijd tegen degradatie.

Na het pinksterweekend speelt VZOD nog twee wedstrijden, 21 mei tegen Madjoe en de week daarop tegen hekkensluiter LUNO.