VZOD blijft winnen

Vincent Algra legt aan voor één van zijn vele doelpunten (Foto VZOD)

Door: redactie. VZOD/FIQAS mocht afgelopen zaterdag op eigen terrein de degens kruisen met Fortissimo. De spelers uit IJsselstein gingen verrassend van start en binnen vier minuten keek VZOD tegen een 0-2 achterstand aan.

VZOD liet in de beginfase weinig scherpte zien maar ook de bezoekers weten niet vaak de korf te vinden. Vanaf het moment dat de thuisploeg een voorsprong pakte herstelde VZOD zich en liep uit naar een 7-4 ruststand.

Energie op
Toch bleef VZOD ook in de tweede helft onnauwkeurig, en waren veel doelpogingen nodig om tot doelpunten te komen. Ook de tegenstander had daar last van, wind en regen zijn ook geen ideale omstandigheden voor korfbal. Toch wist VZOD de voorsprong uit te bouwen tot 9-5. Halverwege de tweede helft leek de energie op en werd het spel wat gezapig met weinig actie. Toch wist VZOD de wedstrijd naar zich toe te trekken met een 13-7 winst waarmee het team opklom naar een tweede plek op de ranglijst.

Vijf minuten voor het einde kreeg Vincent Algra een publiekswissel; samen met Josine Verburg nam hij het leeuwendeel van de doelpunten voor zijn rekening. Andere doelpuntenmakers waren Thomas van der Zwaard, Arian Maat, Tessa Kunst en Joelle Heil.

Komende zaterdag staat een uitwedstrijd tegen directe concurrent Haarlem op het programma.