VZOD blijft ongeslagen in 2014

Afgelopen zaterdag speelden de Kudelstaartse korfballers van VZOD een uitwedstrijd in en tegen Badhoevedorp. In Kudelstaart kwam de thuisploeg eerder deze competitie niet verder dan een gelijkspel, terwijl er meer in had gezeten. Vandaar dat het team erop gebrand was om iets recht te zetten. Na een zeer gelijk opgaande strijd trok VZOD met 12-15 toch aan het langste eind.

Een (trieste) meevaller voor VZOD was dat binnen vijf minuten een gevaarlijke speler van de tegenstander geblesseerd naar de kant moest. Zijn vervanger was minstens tweemaal zo oud en had in het verleden nog de degens gekruist met oudere VZOD'ers die als publiek op de tribune zaten. Hij speelde echter verdienstelijk en zag zijn team ook op voorsprong komen. Maar dankzij twee treffers van Josine Verburg en een van Nils van Os kwam de Kudelstaartse ploeg op een 2-3 voorsprong. Badhoevedorp draaide mede dankzij een gemakkelijk gegeven strafworp de zaken om en liep uit naar 5-3. Dankzij Dineke Westerhof, Jessica Zijerveld en Donja Passies gingen beide teams met 6-6 de rust in.

Feestje
Na rust bleef het spelbeeld tot 8-8 gelijk opgaan. Hierna liet Josine Verburg haar onmiskenbare kwaliteiten zien door tweemaal van afstand te scoren. Toen daarna Martijn Vervark van onder de paal 8-11 liet aantekenen was er een belangrijk gat geslagen. Badhoevedorp was tot dan toe in de wedstrijd gebleven, maar het team lag nu toch wel op zijn rug. VZOD rook zijn kans en wilde de tegenstander dan ook niet meer de gelegenheid geven zich op te richten.

Toch hielp de scheidsrechter hen nog enigszins terug in de wedstrijd door een strafworp toe te kennen: 9-11. Na opnieuw uitstekend reboundwerk van Thomas van de Zwaard werd Verburg weer in stelling gebracht, gevolgd door een verzilverde strafworp van Eric Spaargaren: 9-13. Toen bij Badhoevedorp voor de tweede keer een strafworp werd gemist, vierden de vele meegereisde VZOD-supporters alvast een klein feestje. Na even tegenstribbelen van Badhoevedorp schoten Passies en Verburg VZOD naar de zekere overwinning, 10-15. Dat er daarna nog tweemaal tegen werd gescoord was voor de statistieken.

Met de 12-15 eindstand nam VZOD niet alleen twee punten mee naar Kudelstaart, maar ook de vierde plaats op de ranglijst van Badhoevedorp over. Het team van trainer/coach Frits Visser blijft in 2014 ongeslagen en gaat zaterdag op bezoek bij KC Dordrecht, waar het eveneens nog een sportief appeltje mee te schillen heeft. Doelpuntenmakers: Josine Verburg 6x, Donja Passies, Dineke Westerhof en Jessica Zijerveld 2x, Eric Spaargaren, Nils van Os en Martijn Vervark 1x.

Bron: Hein van Leeuwen

Foto (VZOD): Dineke Westerhof was zaterdag goed voor 2 treffers.