VZOD blijft goed meedoen in Tweede Klasse

Thomas van der Zwaard in duel

Door: redactie. Of het nou kwam door het vroege tijdstip waarop de wedstrijd was ingepland of de gretigheid van tegenstander DWS uit Kootwijkerbroek, het feit was dat VZOD/FIQAS binnen mum van tijd tegen een o-3 achterstand aankeek. In de eigen Proosdijhal trokken de Kudelstaarters de wedstrijd uiteindelijk toch naar zich toe en stuurden de bezoekers puntloos terug naar de Veluwe: 17-12.

Na de stroeve start keerde Ruben Maat na tien minuten het tij waarna de ban gebroken was. Een fraai genomen vrije worp waarbij de bal doorgespeeld werd via de aangever naar de speler achter de korf zorgde voor de gelijkmaker door Jessica Verheul 3-3. Tot de rust liep VZOD zelfs uit naar een 8-5 voorsprong door doelpunten van wederom Maat, Joëlle Heil, Eric Spaargaren, Vincent Algra en Laura Viet.

Joëlle heil onder de korf

Kwistig
VZOD had na de pauze wel weer even nodig om in de wedstrijd te komen. Er ging weinig dreiging uit van de thuisspelende ploeg. Na zes minuten wist Josine Verburg de korf te vinden en dit was de opmaat voor meer doelpunten. De scheidsrechter had moeite met het offensieve spel van beide ploegen en strooide kwistig met strafworpen voor DWS, die daardoor maar liefst vijf keer wist te scoren. VZOD vond telkens weer het sportieve antwoord door zelf ook te scoren zodat er verder afstand werd genomen.

Welverdiend
DWS voelde de kans op winst wegglippen en verdedigde fel in de hoop de wedstrijd te keren. VZOD hield het hoofd koel en het tempo hoog, en kon zo de wedstrijd controleren. Bij het eindsignaal stond 17-12 op de borden en kon VZOD gaan genieten van een welverdiende overwinning. Doelpunten kwamen in de tweede helft van Verburg, Heil, Algra, Spaargaren, Maat en Thomas van der Zwaard.

Alhoewel dit het eerste jaar is in de Tweede Klasse voor dit team, speelt VZOD toch een serieuze rol in de competitie. Het team staat vierde met een gelijk aantal punten als nummers 2 LUNO en nummer 3 NOVA. Laatstgenoemde is komende zaterdag de tegenstander in De Bilt.

Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Schoonmaakbedrijf De Vries