Vreugdedansje handballers in Sittard

Doel was een plek bij de eerste vier, blikte trainer/coach René Romeijn voor de seizoenstart in Nieuws over Aalsmeer/Aalsmeer Vandaag vooruit. Hij wilde graag realistisch blijven met al die “jonge jongens” in de selectie. FIQAS Aalsmeer stáát sinds zaterdagavond bij de beste vier.

De Aalsmeerse handballers haalden de kruisfinales door Lions uit met 28-29 te verslaan. Het was een pittige strijd in Sittard. In het begin draaide Aalsmeer soepeltjes en liep het snel uit naar 1-5, aan de hand genomen door de voortreffelijk spelende Wai Wong. Tot kort voor rust bleef een marge van 3 punten intact. Maar toen er twee tijdstraffen tegelijkertijd aan Aalsmeerse kant waren, van Robin Boomhouwer en Samir Benghanem, wist Lions dichterbij te komen. De rust ging in met een 13-14 stand.

Dekking op orde
In de tweede helft ontspon zich na 15-15 een spannend gevecht waarin de doelpunten om en om vielen. Lions kwam tweemaal voor (18-16, 19-17), maar Aalsmeer liet zich niet gek maken. De dekking was op orde en het verschil werd niet groter meer dan 1 punt. Bij 28-28 en 30 seconden voor tijd mocht Frank Lübbert een strafworp nemen. Tot dan toe had hij de strafworpen feilloos benut, met name met lobs. Nu schoot hij hard door het midden en werd hij matchwinnaar, 27-28. De winst, die de eerste plaats in de poule opleverde en Bevo als tegenstander in de kruisfinales, werd gevierd met een vreugdedansje. Wong scoorde in totaal 11 maal en Lübbert 10 maal.

Op zaterdag 12 april speelt FIQAS zijn laatste duel in de kampioenspoule A, tegen E&O. Maar het resultaat doet niet meer ter zake. “Het is goed dat we nu al geplaatst zijn. Dat geeft als het ware een extra week rust,” zei Romeijn na het duel in Sittard.

Bron: HV Aalsmeer

Foto (FIQAS): Samir Benghanem, die zaterdag 3 goals zou maken, legt aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel