Volendam houdt Aalsmeer simpel uit bekerfinale

Volendam staat op 29 mei in Almere in de finale van het Nederlandse bekertoernooi. En níét FIQAS Aalsmeer. De Aalsmeerse handballers kwamen er vanavond niet aan te pas tegen het thuis spelende Volendam. Ze leden met 28-18 een ontluisterende nederlaag. In de tweede helft, gestart met een 14-11 stand, bakten ze er niks meer van.

Het begon in de volle sporthal De Opperdam best aardig voor Aalsmeer. Maar na een voorsprong van 1-2 verzette Volendam de bakens. Via 3-2 en 6-6 werd het 9-6. Aalsmeer kwam terug via 10-9 en 11-11. Dat bleek uiteindelijk het keerpunt. Volendam liet zich niet meer verrassen.

Bij de rust stond er 14-11 op het scorebord en in de tweede helft was het vrij snel 18-13 voor de thuisploeg. In de 16de minuut was de wedstrijd gespeeld, toen de Volendammers 8 punten voor stonden, 22-14. Twee minuten voor tijd was er een verschil van 10 punten, 27-17. Die marge bleef intact en bij het eindsignaal was het 28-18.

Mentale dreun
Wat dat betekent voor de komende wedstrijden om het landskampioenschap, is de vraag. Ongetwijfeld heeft Aalsmeer een mentale dreun gekregen. De handballers hebben nog anderhalve week om zich weer schrap te zetten. Dan is namelijk het tweede halvefinaleduel tegen Bevo, in de Bloemhof.

Het eerste duel, afgelopen zaterdag, werd nipt met 26-27 van de Limburgers gewonnen. De winnaar moet het waarschijnlijk opnemen tegen… Volendam. De regerend titelhouder zegevierde zaterdag over Lions, in hun eerste halve finalewedstrijd.

Uitstekend
In de competitie kwam Aalsmeer dit seizoen uitstekend voor de dag. Waar het team er moest staan, stónd het er. Het versloeg tweemaal Volendam. Tussendoor af en toe wat punten morsen, was geen probleem. Fier won het de reguliere competitie. Ook in de kampioenspoule kwam de winst als het werkelijk moest gebeuren.

Met de eerste zege op Bevo komt de finale erg dichtbij. Maar halen ze die, dan moeten de Aalsmeerse topspelers wel hun minderwaardigheidscomplex ten opzichte van Volendam opzij zetten. De laatste jaren halen ze telkens bakzeil als het écht om de knikkers gaat. En Volendam rijgt intussen bekers en landstitels aan elkaar.

Mislukt avontuur
Een minpunt was dat het avontuur in de Benelux Liga dit seizoen mislukte. Tegen de Belgische topploegen konden de Aalsmeerders het niet bolwerken op het moment suprême. Speelde daar ook dat minderwaardigheidscomplex op? Toen konden ze nog denken: in de landelijke eredivisiecompetitie loopt het lekker.

Hoe dan ook, er is werk aan de winkel voor trainer-coach René Romeijn. Eén ding weten ze bij Aalsmeer: handballen kúnnen ze. Het afgelopen seizoen heeft dat bewezen, na enkele magere jaren. Dat moet positieve energie geven, zou je zeggen.
 
Foto's: Aalsmeer kon in de eerste helft aardig meekomen met Volendam, maar na rust was het over. De teleurgestelde gezichten hieronder spreken boekdelen. (foto's Jaap Maars)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin