Volendam bezorgt Aalsmeer eerste nederlaag

Evert Kooijman, vorig jaar nog bij Volendam, erkent zijn meerdere in keeper Rob Goudriaan

Door: Jaap Maars. De Aalsmeerse handballers hebben hun BeNeLeague zegetocht in de sfeervolle sporthal Opperdam niet kunnen voortzetten. De Aalsmeerders delfden met 29-27 het onderspit.

Het is vooraf nooit te voorspellen hoe de strijd tussen beide teams gaat verlopen. Een soort Ajax-Feijenoord tussen beide handbaltoppers. Na de nederlaag vorige wedstrijd was Volendam er op gebrand om tegen de eeuwige aartsrivaal revanche te nemen, ook gezien de beide nederlagen in de vorige competitie. Na de eerste vijftien minuten nog een voorsprong voor Aalsmeer; 5-7. Daarna begon het te lopen bij Volendam en nam het team een marge van telkens één á twee goals zodat de rust inging met 14-12. De verwachting, ook gezien de vorige wedstrijd, was dat Aalsmeer een tandje bij zou zetten maar dat was niet het geval. Onnodig veel balverlies, verdedigende fouten en een haperende aanval waarbij Ayoub Warrasse iets te zelfzuchtig was. Ook het feit dat Volendam doelman Goudriaan in blakende vorm verkeerde droeg er aan bij dat het laatste kwartier in ging met een 21-17 stand.

Euforie bij Volendam

Zinderend slot
Hierna volgde een zinderend slot. Anderhalve minuut voor het einde vochten de Aalsmeerders zich knap terug tot 28-27. Ma een gemiste kans voor Volendam gloeide nog hoop in het Aalsmeerse kamp. Een break-out via Donny Vink volgde maar de anders zo trefzekere flankspeler faalde tegenover doelman Goudriaan. Met nog dertien seconden te gaan nam coach Wai Wong een time-out maar het schot dat daarna volgde leverde ook niets op. Een laatste tegenstoot van Volendam zorgde voor de eindstand van 29-27 waarna de spelers elkaar om de hals vielen alsof het landskampioenschap was binnen gehaald. Aalsmeer behoudt wel zijn koppositie met één punt voorsprong op Kras/Volendam.

Zaterdag 19 oktober om 19 uur in De Bloemhof: HV Aalsmeer-L.v.Raak/Houten.