Vol zwembad ziet Oceanus ten onder gaan

Zelden trekken waterpolowedstrijden zoveel publiek als afgelopen zaterdag in de Waterlelie. Zo druk is het normaal gesproken alleen als er afgezwommen wordt. Nu kwam het publiek om Oceanus tegen De Futen te zien spelen. Aalsmeer versus Amstelveen is altijd een zwaar beladen derby. Het werd een spannend potje waarbij de bezoekers er met de winst vandoor gingen.

Oceanus had met nog drie wedstrijden te gaan, goede papieren om kampioen te worden in de derde klasse. De eerste horde waren de Amstelveners. De Futen heeft al jaren een  ervaren team met een aantal zeer sterke spelers. In de persoon van Gert de Groot speelt er zelfs een oud-international mee.  
 
Startblokken
Oceanus kwam goed uit de startblokken. Door direct een man meer te verdienen en deze door Kevin Melman te laten verzilveren. In het vervolg van de eerste periode liep het echter een stuk minder goed.
 
Oceanus liet de schutters van de tegenstander uit de tweede lijn te vrij en deze wisten doelman Niels Bertoen diverse keren te verschalken. Hierdoor liep De Futen zelfs uit naar 2-5. Alleen Jeffrey Eickhoff wist namens Oceanus te scoren door middel van een backhand van buiten de vijf meter zone.
 
Uitsluiting
In de tweede periode ging Oceanus over op pressing in de verdediging. Hiermee werd de tweede lijn van de Futen minder gevaarlijk, maar dit betekende wel meer gevaar op de midvoorpositie. Door een uitsluiting van Herman van Zijverden wist De Futen zelfs op 2-6 te komen.
 
Zeer sterk
In het resterende deel van de tweede periode wist Oceanus echter zeer sterk terug te komen. Eerst was het Jos Vergeer die uit een manmeersituatie scoorde, daarna treffers van opnieuw Melman en Istvan Spaargaren en Yoeri Berk. Halverwege de wedstrijd was het dus gewoon weer gelijk: 6-6.
 
In de derde periode wist Oceanus via Dennis Reijnders zelfs op een 7-6 voorsprong te komen. De tegenstander leek rijp voor de sloop. Doordat er een aantal cruciale kansen gemist werd, bleef de voorsprong beperkt. Bij Oceanus werden er in deze periode veel mensen voor 20 seconden naar de kant gestuurd, maar De Futen wist daar maar één keer van te profiteren. De laatste periode ging dus met een 7-7 stand van start.
 
Geknokt
Wederom namen de Amstelveense mannen de leiding. Yoeri Berk maakte met zijn tweede van de wedstrijd weer gelijk: 8-8. Voor Oceanus telde alleen winst om kans te maken op het kampioenschap, dus werd er hard geknokt in de slotfase. De beslissing viel echter aan de andere kant. Het was meervoudig oud-international Gert de Groot die negen seconden voor tijd de winnende treffer maakte.
 
Een domper voor de Oceanus heren, die hierdoor waarschijnlijk voor het tweede jaar op rij nipt het kampioenschap mislopen.
 
Bron: Erik Bras
 
Foto's Arjen Vos. Zie ook de gallery.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel