Voetbalplaatjes sparen van plaatselijke sporthelden

De dranghekken kunnen weer tevoorschijn worden gehaald, want gisteren brak er een nieuw spaarspektakel los. Aalsmeer krijgt vijf weken de tijd om alle voetbalplaatjes te bemachtigen van de drie clubs die volgend seizoen opgaan in FC Aalsmeer. In totaal zijn er maar liefst 567 spelers van Jong Aalsmeer United, VV Aalsmeer en RKAV gefotografeerd. Het wordt dus een hele kluif om die allemaal te ‘scoren’.
 
De plaatjes zijn verkrijgbaar bij de Hoogvliet supermarkten. Bij elke tien euro aan boodschappen en bij sommige actieproducten krijgt de klant een setje met zes voetbalplaatjes. De 'aftrap' vond gisteren plaats op het parkeertereein van Hoogvliet aan de Aalsmeerderweg. Supermarktmanagers Walter Belt en Robert Versteegen trapten een balletje met spelers van de E1 van Jong Aalsmeer United.
 
Clubpaspoorten
Eigenlijk dekt de term ‘voetbalplaatjes’ de lading niet helemaal. Volgens Hoogvliet gaat het om ‘clubpaspoorten’. Elke speler heeft een persoonlijk paspoort ingevuld die in de afbeelding is opgenomen.
Zo komt het grote publiek te weten dat bijvoorbeeld Fenna Vos rechtshalf staat in de MC1 en Ibrahim Affelay haar favoriete voetballer is. Maar ook dat Pim Doeswijk een goede lijnkeeper is, Justin Bartelings een ‘ijzeren conditie’ heeft en Jayden Korenwinder Johan Cruyff de beste voetballer vindt. Deze leuke weetjes maken het sparen van de paspoorten nog aantrekkelijker.
 
Pech
Voor de betreffende clubs was het een enorm karwei om zoveel mogelijk spelers op de foto te zetten en daarbij de persoonlijke gegevens ingevuld te krijgen. Vier weekeinden achtereen werd er een fotostudio ingericht. De ene keer in de kantine bij VV Aalsmeer, dan weer bij RKAV.
 
De grote pech hierbij was dat er kort na de winterstop mee begonnen werd. Juist in een tijd dat vanwege overvloedige regenval het voetbalprogramma tweemaal compleet was afgelast. Zie de spelers dan maar eens voor een foto naar de club te krijgen.
 
Etaleren
Voor Hoogvliet is de spaaractie een middel om het 45-jarig bestaan onder de aandacht te brengen en tegelijk plaatselijke verenigingen in de schijnwerper te zetten. De spaaractie vindt volgens marketingmedewerker Mark Rietbergen plaats in verschillende vestigingen door het land.
 
“Voor de totale actie zijn ruim 32.000 sporters op de foto gegaan van 80 verschillende sportclubs,” legt hij uit. “In totaal hebben we 23 miljoen paspoorten laten drukken. Voor de verenigingen is dit een mooie manier om zichzelf te etaleren. Het helpt bij de werving van leden en sponsoren, maar ook is het een mooi middel om bestaande sponsoren een podium te geven. Bij de verzamelmap die voor € 1,99 te koop is, zit een boekje met alle namen van de spelers en ook die van de sponsoren.”
 
Ruilmiddag
Wie aan het eind van de actieperiode nog niet alles paspoorten bemachtigd heeft, kan op woensdagmiddag 28 mei terecht op de ruilmiddag in de filialen van Hoogvliet aan de Beethovenlaan of Aalsmeerderweg.
 
Foto's: (boven) de aftrap van de actie gisteren bij het filiaal aan de Aalsmeerderweg, (onder) spelers van Jong Aalsmeer United die vanaf woensdag in een setje paspoorten aangetroffen kunnen worden. Foto's Arjen Vos (AV) 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel