Voetballers presteren naar behoren

Twee voetbalclubs pakten dit weekend de volle winst, eentje moest de punten delen. Nu het einde van de competitie langzaam in zicht komt, neemt de spanning toe. Wordt het lijfsbehoud, promotie of moet er gevreesd worden voor degradatie? 

RKDES had het zondag in de derde groepswedstrijd om promotie naar de tweede klasse lastig tegen Blijdorp. De thuisclub bokste in de eerste helft op tegen de felle wind en de taaie tegenstander die zich vooral fysiek liet gelden. De bezoekers namen voor rust verdiend de leiding, een misverstand in de Kudelstaartse defensie ging daar aan vooraf. Kort voor de pauze een goede mogelijkheid voor RKDES-speler Roy Endhoven, de aanvoerder kopte de bal een paar centimeter over de lat.Wederopstanding
In het tweede bedrijf een heel ander beeld. Robin van der Steeg was door trainer Kiri Kalaitzis binnen de lijnen gebracht, de verdediger speelde een prominente rol bij de wederopstanding van de thuisclub. RKDES, nu gesteund met de storm in de rug, voerde de druk op Blijdorp steeds meer op, mogelijkheden dienden zich aan op de gelijkmaker. Maar pas in de laatste spectaculaire minuten sloeg de thuisploeg toe.

Op valreep naar winst
Een fout van de Blijdorp-doelman leidde de 1-1 in. Na een hoge voorzet liet de goalie de bal door zijn handen glippen, Van der Steeg stond precies op de juiste plaats zijn ploeg naast de bezoekers te brengen. En in de laatste wedstrijdseconden was de verdediger opnieuw gevaarlijk in het strafschopgebied door uit de draai hard uit te halen. Een speler van Blijdorp sloeg de bal met de arm naast het doel, de toegekende strafschop werd door clubtopscorer Indy van Koert koelbloedig benut. RKDES op de valreep naar winst, gaat met zeven punten samen met ASC aan de leiding. 

FCA (Zat) langzaam uit het dal 
Na een lange periode van heel weinig punten zette de roodgroenen de vorige week gestarte weg omhoog  afgelopen zaterdag voort met een driepunter in Huizen. Sinds de wedstrijd tegen FC Breukelen laat trainer Van Garderen FC Aalsmeer een ander spelsysteem spelen, overgeschakeld van 4-3-3 naar 4-4-2. Voorlopig lijkt de laagvlieger in 1A hier beter mee overweg te kunnen.

Tegen sv Huizen kwam FC Aalsmeer na een kwartier op voorsprong door een doelpunt van Jordy de Groot. De aanvaller reageerde alert op een afgeslagen doelpoging van Junior Tiller, De Groot ving de bal en schoot enigszins fortuinlijk via een been van een tegenstander de bal in de hoek. De thuisclub was daarna nauwelijks in staat de jacht op de gelijkmaker te ontketenen.Rode zone
De bezoekers hielden het achterin potdicht en wisten kort voor de tijd de definitieve beslissingen op het bord te brengen. Beste man deze middag bij de Aalsmeerders Calvin Koster schoot zijn club op aangeven van middenvelder Berry Kramer naar 0-2. De uithaal van de aanvaller, die door het afhaken Giliano Eijken in de warming-up pas op het laatste moment aan de basisteam werd toegevoegd, was hard en gericht.
Tweede belangrijke winst op rij voor de formatie van Van Garderen, met de tiende positie op de ranglijst blijft de afstand tot de rode zone gevaarlijk klein. Nog zeven duels te spelen, aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen BOL dat in de rangschikking een plek hoger genoteerd staat dan FC Aalsmeer.FCA (Zo) in evenwicht
Ook het zondagteam van FC Aalsmeer staat op de ranglijst hoog genoteerd. In de degradatiegroep delen de roodgroenen de bovenste plaats met GSC ESDO. Beide ploegen streden in Den Haag tegen elkaar, het werd in eerste instantie een evenwichtig duel met na de pauze een meer aandringend FC Aalsmeer. De formatie van Marco Bragonje kwam in de eerste helft op voorsprong via middenvelder Pawel Kocon die zich handig vrij speelde en vervolgens het Haagse net vond.
Nog geen honderd seconden later slaagde ESDO er alweer in langszij te komen. Het blok van verdediger Nick Sluijs was niet voldoende om de score te beletten. Na de pauze trok FC Aalsmeer het initiatief meer naar zich toe dat richting het einde van de wedstrijd uitmondde in een behoorlijk overwicht.De bezoekers kregen goede scoringsmogelijkheden met een driepunter uit Den Haag te vertrekken, de bal deze middag voor een tweede keer achter de ESDO-doelman te krijgen lukte echter niet. Het bleef in de Hofstad bij 1-1. Pas over drie weken volgende wedstrijd voor medekoploper FC Aalsmeer, op eigen veld tegen HDV. Nog vier duels te spelen.

Tekst Klaas Leegwater (voetbalinaalsmeer.nl)

Foto's: (vanaf boven) Indy van Koert was matchwinner bij RKDES, Troy Zwanenberg probeert de bal te onderscheppen, Mano van Veen buigt voor de bal. Foto's Jaap Maars

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin