Voetballers boeken weinig succes

Jef van der Laarse probeert het met een sliding

Door: Matthijs Bos. Een heerlijk voetbalweekend voor de neutrale kijker, alleen zal de echte FC Aalsmeer/RKDES-supporter toch met een minder gevoel terugkijken naar afgelopen zaterdag en zondag.

Aalsmeer geeft voorsprong uit handen

Aalsmeer zaterdag nam het op tegen SVL, middenmoter in de eerste klasse. Aalsmeer dat verrassend sterk is begonnen aan zijn terugkeer in 1B, stond na acht gespeelde wedstrijden op plek twee, net onder koploper BFC. Aalsmeer heeft daarentegen één wedstrijd minder gespeeld. Een uitstekend in vorm verkerende formatie van Ted Verdonkschot was heer-en-meester op het veld in Langbroek. In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht voor Aalsmeer. Door goals van Axel Wendt (0-1) en Dylan Nieuwendijk (0-2) stond de stand voor rust in het voordeel van de bezoekers. Aalsmeer kwam na rust met wat wijzigingen in de opstelling. Daan Vaneman verkaste van het middenveld naar de rechtsbuiten positie, Ludnardo Schoop mocht in de kleedkamer achterblijven. Thuisclub SVL kwam verrassend sterk de rust uit, al in de 65e minuut was de achterstand van 0-2 naar 2-2 teruggebracht. Dat terwijl Aalsmeer-spits Luke Vahle vlak voor de 2-2 nog een flinke kans had op de 1-3.

Na rust wist Aalsmeer niet meer waar ze het zoeken moest, maar werd de ploeg gered door een blessure, vanuit onverwachte hoek. Met nog 25 minuten te spelen kreeg de arbiter een zweepslag in zijn onderbeen. Na lang en intensief behandelen, was er geen mogelijkheid om de wedstrijd door te laten spelen zodat de wedstrijd gestaakt moest worden. Aalsmeer zal dus later af moeten reizen naar SVL om de resterende minuten uit te spelen. Een overwinning is belangrijk, aangezien FCA nog steeds volop meedoet in de strijd om de periodetitel. Met nog twee wedstrijden in te halen, en een achterstand van vier punten op koploper BFC, lijkt dat geen onmogelijke doelstelling. Volgende week neemt Aalsmeer het in Woudenberg op tegen nummer één-na-laatst: VV Woudenberg.

RKDES zakt naar vierde plaats

RKDES begon zijn seizoen in 3A uitstekend, maar nu lijkt de ploeg weer met beide benen op de grond te zijn beland. De koploper verloor met 1-0 bij ASC. Eerder deze week werd bekend gemaakt dat DES volgend seizoen op zoek moet naar een nieuwe hoofdtrainer, Raymond de Jong houdt het na vier seizoenen voor gezien bij de Kudelstaarters.

RKDES ging zaterdag op bezoek bij ASC in Oegstgeest, een goede gelegenheid om de kansen op de periodetitel niet te verspelen. Helaas werd dat wel gedaan. DES wist niet te imponeren en verloor met 1-0 van ASC. Daarmee zakt de ploeg van de eerste naar de vierde plek met een achterstand van drie punten op nummer één (Aarlanderveen) en twee (Koudekerk). DES moet voor de volgende periodetitel nog tegen die twee ploegen. Daarmee wordt een periodetitel een lastige, maar zeker geen onmogelijke opgave.

Veel doelpunten bij FCA Zondag

Een spectaculaire wedstrijd was het gisteren aan de Beethovenlaan. Aalsmeer zondag verloor met 3-6 van nummer twee AVV Swift. Wederom een nederlaag voor de jeugdige selectie van Bas Groenveld maar zeker geen uitzichtloze. De formatie begint zich steeds meer te ontwikkelen en dat leverde zondag drie goals op. Gemaakt door Jeroen Ezink, Jayson van der Neut en Joeri van de Schraaff. Aalsmeer kwam nog knap terug van een 0-2 achterstand tot 2-2 maar zag de tegenstander daarna uitlopen.

Dankzij het scorende vermogen en daardoor een beter doelsaldo houdt Aalsmeer het nog minder presterende APWC onder zich op de ranglijst in 3C. De twee ploegen daarboven hebben beide slechts drie punten meer dan FC Aalsmeer, een verschil dat met één winstpartij in te lopen is. Dat zou volgende week uit tegen SV ROAC in Rijpwetering kunnen gebeuren.

(Bron: Voetbal in Aalsmeer, foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Antenna)