Voetbalclubs op slotdag minder op dreef

Het was afgelopen weekend de laatste competitieronde voor de plaatselijke voetbalclubs. Het reeds gedegradeerde Aalsmeer moest het uit opnemen tegen Voorschoten ’97, RKDES mocht op bezoek bij Sporting Martinus en RKAV verdedigde de eer op het eigen complex tegen Nautilus. Alleen de groenwitten wisten hun wedstrijd te winnen.

Uit tegen Voorschoten deed Aalsmeer het helemaal niet zo slecht. In plaats van basiskrachten Thomas Harte en Burak Sitil, speelden de gebroeders Lennard en Stefan van der Dussen in de verdediging. De thuisclub profiteerde snel van onachtzaamheid bij Aalsmeer en kwam op voorsprong. Aalsmeer rechtte vervolgens de rug en kwam via twee corners op voorsprong. Bij de eerste belandde de bal bij Stefan van der Dussen die vrij raak kon schieten. De tweede hoekschop schoot Salih Yildiz in één keer in het doel. Voor de Voorschotenaren stond er nog van alles op het spel. Ze moesten winnen om nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Dat lukte in de tweede helft, al was het kantje boord. Eerst werd uit een vrije trap de gelijkmaker gescoord. Vervolgens werd er tot diep in blessuretijd gewacht met het maken van de winnende treffer. De Aalsmeers voetballers en de supporters keken er niet meer van op. Het was de zoveelste keer dit seizoen dat de slotminuten de club fataal werden.

RKDES treurig
RKDES liet zich bepaald niet van zijn goede kant zien tegen het al gedegradeerde Sporting Martinus. Op een herfstachtig sportcomplex was het een treurige wedstrijd waar weinig plezier aan te beleven viel. In deze wedstrijd stond behalve de eer dan ook niets meer op het spel. Weinig kansen voor de doelen. Uit de enige echte kans maakte Sporting halverwege de tweede helft het enige en winnende doelpunt. Jammer dat keeper René Jonker met een verlies en tegentreffer afscheid moest nemen van DES. Dit weekend werd bekend dat Mark Schut zijn keeper vergezelt naar Zwanenburg. DES zal dus naast een keeper ook een nieuwe centrale verdediger moeten ‘contracteren’.

RKAV kan juichen
Gelukkig viel er in de Hornmeer wel wat te juichen. RKAV speelde voor het laatst een officiële competitiewedstrijd in het vertrouwde groenwitte tenue. De club zegevierde met 3-1 in de stromende regen en behaalde de negende plaats in de vierde klasse. Doelpuntenmakers waren Barry Springintveld (2x) en Jeroen Ezink.
Volgend jaar gaan RKAV en VV Aalsmeer onder de naam FC Aalsmeer op zowel zaterdag (tweede klasse) als zondag (vierde klasse)  de strijd aan in een zwart/rood/groen shirt.

Bron: Voetbal in Aalsmeer,
Foto's: Jeroen Ezink scoort het tweede doelpunt voor RKAV (Foto's Jaap Maars)